Rubens Barrichello havaroval se svým monopostem Williams při tréninku na Velkou

Rubens Barrichello havaroval se svým monopostem Williams při tréninku na Velkou cenu Japonska. | foto: Reuters

Barrichello má bojovat o smlouvu, místo toho rozbíjel monopost

  • 0
V seriálu formule 1 není zkušenějšího pilota, než je Rubens Barrichello. To však neznamená, že by Brazilec nechyboval. V polovině druhého tréninku Velké ceny Japonska proměnil svůj monopost Williams v hromadu šrotu.

Po 45 minutách odpoledních jízd najel devětatřicetiletý Barrichello v pasáži zatáček Degner na obrubník, ten vykopl jeho auto do vzduchu a neovladatelný Williams se rozmlátil o pneumatikovou bariéru.

Nejzkušenější pilot seriálu vyvázl bez zranění, ale druhý trénink pro něj skončil. A nejde jen o to, že přišel o drahocenný čas na náročné trati.

Barrichello je v F1 na odpis. Frank Williams s ním zatím nepodepsal smlouvu, jedná s více piloty a zdá se, že pro výkonnost svého týmu vidí několik lepších variant než Rubense Barrichella. Na to má však brazilský veterán zcela odlišný názor.

"Nemyslím si, že by někdo mohl pomoci týmu Williams víc než já," říká. "Například Kimi Räikkönen. Určitě by nebyl levný, a nedokáže auto stáje dostat tak daleko jako já."

Technici odklízejí poničený monopost Williams při tréninku na Velkou cenu Japonska.

Rubens Barrichello opouští svůj Williams po havárii při tréninku na Velkou cenu Japonska.

Barrichello byl vždy přesvědčený o svých schopnostech. Vždy věřil, že je lepší než ostatní jezdci. Ostatně, to už k práci závodníka ve formuli 1 patří. Ale s Kimim Räikkönenem má asi pravdu. Fin, který nedávno navštívil továrnu týmu ve Wokingu, nikdy nebyl zdatným vývojovým jezdcem. Vlastně jím nebyl vůbec.

K týmu by však podle všeho přilákal sponzory. Diváci vždy Räikkönena milovali a bylo by tomu tak asi i u Williamse. Pokud by s ním přišly peníze, Frank Williams by za současné situace podle všeho neváhal. Musel by ale sehnat zdatného testovacího jezdce. Räikkönen - Petrov, to by byla pro vývoj vozu smrtící kombinace.

Ale změnu tým rozhodně potřebuje. Letos má na kontě pouhých pět bodů, což není nic jiného než obrovská ostuda. V technickém zázemí stáje už změny proběhly, přijdou také v kokpitu?

zdroj: www.youtube.com

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž