Barrichello chce zlomit domácí prokletí

Sao Paulo - Rubens Barrichello má před startem Velké ceny Brazílie pouze jediný cíl - zvítězit. Má co napravovat, vždyť v ani jedné z uplynulých devíti domácích grand prix nedojel do cíle. "Jsem připravený udělat vše pro vítězství. Mám k dispozici vynikající vůz a zítra mám obrovskou šanci uspět," uvedl jezdec, jenž odstartuje do závodu z prvního místa.

V Brazílii je Barrichello národním hrdinou a musí se vypořádat se silným tlakem fanoušků i médií. "Já si z toho nic nedělám. Chystám se jít spát domů do své postele, kterou mám a kterou tak miluji, a taky se budu starat o svého synka. Až se dostanu domů, bude to normální podvečer strávený hraním se synem," uvedl.

To, že se s tlakem umí vypořádat, dokázal už v kvalifikaci, kterou vyhrál. "Klepaly se mi z toho nohy. Věděl jsem, že by mi jakákoliv malá chybička zničila naděje na úspěch. Ale ve svém okolí cítím pozitivní energii," sdělil.
 
"Doufám, že bude vyprodáno," dodal na adresu brazilských milovníků F1.
 
Barrichella pronásleduje na domácí půdě neuvěřitelná smůla. Loni byl už jen krůček od prvního brazilského triumfu, když ho zradil jeho monopost Ferrari. Z jedenácti pokusů dojelv Brazílii jen jednou: v roce 1994.
 
"Cítím se stejně jako loni. Před rokem jsem byl velmi připravený na vítězství a na triumf se cítím být připravený i teď. A to je dobře. Každopádně budu bojovat, abych ze závodu dostal to nejlepší," vidí Brazilec své šanci pro nedělní grand prix.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž