BAR je stále lepší a lepší

Silverstone - Poslední testovací den v Silverstonu před Velkou cenou Rakouska vyzněl jednoznačně pro tým BAR. Olivier Panis dosáhl nejrychlejšího času 1:23.780 a vývojový jezdec stáje Patrick Lemarie byl svým časem na třetím místě za Jordanem Jarna Trulliho. "Třídenní testy nám přinesly jen samá pozitiva," hodnotil hlavní inženýr týmu Steve Farrell. "Zdokonalit se nám podařilo jak brzdový systém, tak závěšení kol, řazení a kontrolu prokluzu," jmenuje Farrel. Za tři dny byli v akci na trati kromě Panise a Lemarieho ještě Takuma Sato a Darren Manning.

Testovací tým BARu si navíc pochvaloval proměnlivé počasí během víkendu. Například druhý den panovalo na anglickém okruhu typicky britské nevlídné počasí. "Středeční deštivé podmínky byly pro nás naprosto ideální. Měli jsme možnost upravit nastavení vozů na mokro a mohu říci, že se nám to povedlo na sto procent," pokračuje Farrel.

"Pokrok je více než znatelný," konstatoval Olivier Panis. Tři testovací jezdci na trati, to je síla, kterou nepoužívá žádný jiný tým a dovoluje vyzkoušet i ty nejjemnější technické finesy. Na trati Velké ceny Rakouska bychom měli vidět ještě silnější BAR, než tomu bylo ve Španělsku, kde získal Jacques Villeneuve místo na stupních vítězů.

"Tonto týden jsme velmi zaměstnaní," říká testovací manažer týmu Andrew Alsworth. Testy v Silverstonu proběhly podle programu. Stáj byla v akci i v italském Vairanu, kam se přesunul Darren Manning. Dnes můžeme vidět jezdit vůz BAR v Santa Pod. Za volantem bude sedět Patrick Lemarie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž