Badoer letos málem závodil

Maranello - Italský testovací pilot Ferrari Luca Badoer přiznal, že mohl poslední dva závody letošní sezony absolvovat v kokpitu rudých vozů, kde měl nahradit Němce Michaela Schumachera. Nyní Badoer potvrdil, že tyto zvěsti měly racionální jádro. "Řekli mi, abych byl připraven nastoupit do posledních dvou velkých cen v Indianapolisu a v Suzuce, protože Michael Schumacher jet nechce," řekl Ital britskému týdeníku Autosport.

Krátce po Velké ceně Itálie, jež se konala těsně po tragických atentátech na New York a Washington 11. září a kde dojel Schumacher na stupních vítězů, řada zákulisních zdrojů uvedla, že Němec spolu s Mikou Häkkinenem nechtějí konec letošního ročníku seriálu grand prix absolvovat. Dalším, o kom se v této souvislosti spekulovalo, byl také Schumacherův mladší bratr Ralf.

Luca Badoer absolvoval v rozpětí let 1993 až 1999 49 velkých cen. Jezdec pilotoval monoposty Lola, Forti a Minardi, šestkrát se ve své kariéře do závodu F1 nekvalifikoval. V tréninku byl Badoer nejlépe 12. v roce 1995 v Maďarsku s Minardi, nejlepšího výsledku v závodě pak dosáhl sedmou příčkou v San Marinu, kde jel s Lolou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž