Arrows se snaží uniknout krachu

Leafield - Šéf stáje Arrows Tom Walkinshaw sdělil, že jeho stáji se podařilo částečně vyrovnat se stále stoupajícími náklady na účast ve formuli 1. Dopomoci by jim měly dvě nové sponzorské smlouvy. Walkinshaw v současnosti dokončuje dohodu s investory, kteří by měli pomoci týmu z hejhoršího. Bližší detaily plánovaných kontraktů boss nesdělil. Prozradil však, že Arrows je v jednání i s novým hlavním sponzorem. Předpokládá se účast bývalého nejvyššího muže BARu Crauga Pollocka, ten to však odmítl komentovat.

O Arrowsu je od začátku sezony známo, že jeho finační situace není zrovna růžová. Promotér formule 1 Bernie Ecclestone zmínil před startem letošní sezony Arrows mezi dvěma týmy, jejichž finančí zásoby nebudou pravděpodobně stačit na všechny velké ceny.

Proti tomuto prohlášení se Walkinshaw tvrdě ohradil: "Pro jakýkoli tým ze středu pole takové prohlášení není dobré. Nechápu, jak to může vyslovit, když nemá žádné pádné důkazy."

"Kromě stájí, které pravidelně vítězí, má problémy se sháněním sponzorů každý. Pokud se zeptáte kohokoli na startovním roštu, dostanete stejnou odpověď: "V těchto podmínkách není snadné získávat investice." A nevěřím, že se to zlepší, dokud se nevyřeší spor mezi výrobci a Kirchem (majoritní vlastník akcií)," dodal Walkinshaw.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž