Alesi má konečně smlouvu

  • 2
Londýn - Stáj Jordan v sobotu konečně podepsala smlouvu se svým novým jezdcem Jeanem Alesim. Kontrakt zní do konce sezony, stávající smlouva Alesiho s Prostem skončila na základě jejich vzájemné dohody. Alesi se vrací do týmů, v jehož barvách v roce 1989 získal titul šampiona F3000, tuto sezonu pamatují kromě Eddie Jordana i čtyři mechanici. „Jsem rád, že k nám Jean opět přišel," uvedl Jordan při oznámení podpisu Alesiho smlouvy.

„Jeho zkušenost nám jistě velmi pomůže, ale jistě bude důležitá i energie a nadšení. Dokáže velmi dobře motivovat a věřím, že svůj vůz bude řídit s bušícím srdcem. S Jeanem po boku Jarna Trulliho má nyní naše stáj charismatickou a bojovnou dvojici jezdců, která určitě svoji sílu převede i do patřičných výsledků na trati," dodal šéf stáje.

„jsem nadšený tímto postupem v mé kariéře . Eddie mě dostal do formule jedna, takže návrat do jeho týmu po tak dlouhé době pro mě znamená hodně. I když se před Maďarskem nebudu moci ve vozu téměř projet, jsem natolik motivovaný, že to podle mě nebude až takový problém. Jsem šťastný," uvedl Alesi.

Ricardo Zonta, jenž místo Frentzena jel na Hockenheimringu (a také již dříve v Kanadě), se vrátil na post testovacího jezdce jako třetí pilot Jordanu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Formule 1