ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Český florbal

Báli se debaklu, pak florbalisté Liberce šokovali lídra superligy

  • 0
Florbalisté Liberce si připsali senzační skalp vedoucího týmu superligy. V neděli přetlačili Vítkovice na jejich hřišti 4:3 a stali se letos vůbec prvním týmem, který je dokázal pokořit.

Výhra Liberce byla o to překvapivější, že o šest dní dříve se stejným soupeřem doma schytali ostudný debakl 3:15! „Po výsledku z pondělka jsme jeli k utkání s velkými obavami, aby se nezopakovalo něco podobného, ale podařilo se nám překvapit Vítkovice pevnou obranou a výborným výkonem Ivana Ponomareva v brance,“ řekl liberecký kouč Zdeněk Skružný po nečekaném triumfu.

Liberečtí šli v první třetině do dvoubrankového vedení, které se však domácímu týmu podařilo zlikvidovat. Hosté dál pokračovali v dobré hře a vítězný gól vstřelil ve 49. minutě Tomáš Dlesk, který se ve Vítkovicích trefil hned dvakrát.

„Do zápasu jsme skvěle naskočili a dva rychlé góly nás ještě víc motivovaly a ukázaly, že by se nám mohlo povést favorita překvapit,“ řekl jeden z nejmladších libereckých hráčů Vojtěch Janeček. „Byl to hlavně skvělý týmový výkon, při kterém každý na sto procent plnil svůj úkol. Poté je tu taky již zmiňovaný domácí zápas, kdy nám Vítkovice moc hezky ukázaly, na čem je potřeba zapracovat.“

Kouč Vítkovic Pavel Brus přiznal, že jeho tým soupeře po předchozí vysoké výhře podcenil. „Půlku zápasu jsme si mysleli, že góly přijdou samy, ale nepřišly. Po jedenácti výhrách je to pro nás rána, ale byla jen otázka času, kdy se to stane. Liberec vyhrál zaslouženě.“

Liberečtí florbalisté prožili celkově povedený víkend. Z tripu do Moravskoslezského kraje si odvezli plný počet šesti bodů. Den před Vítkovicemi dokázali zdolat i Ostravu vysoko 9:3 a v tabulce jim nyní patří deváté místo.

O příčku níž se nachází tým České Lípy. Ten nejprve senzačně zvítězil na hřišti Chodova 9:8, ale v neděli doma jasně nestačil na Ostravu 2:9. „Po výhře s Chodovem jsme šli do utkání s Ostravou bohužel lehkovážně a to byl začátek všeho. Byli jsme všude o krok dál a nešli jsme tomu naproti,“ litoval českolipský kouč David Derka.

Už tuto neděli nabídne florbalová superliga krajské derby, domácím týmem bude Liberec.