ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Extraligu florbalistek budou hrát dvě družstva z Ostravy

  • 0
Nejen finalistky minulého ročníku florbalové extraligy z 1. SC WOOW Vítkovice budou v příští sezoně reprezentovat v nejvyšší domácí soutěži Ostravu. Po roční pauze se do extraligy totiž vrací ženské družstvo FBC ČPP Remedicum Ostrava.

Loňský nováček ze Šumperka sice vyhrál baráž a udržel statut extraligového týmu, do soutěže ale nakonec kvůli malému počtu hráček nenastoupí. Česká florbalová unie tak musela řešit, kým zaplnit dvanácté místo, neboť účastníci baráže – Brno – s Jičínem nabídku odmítli.

Zato FBC Ostrava neváhalo. "Před minulou sezonou odešla většina našich hráček do Vítkovic. Extraligu jsme neměli absolutně s kým hrát, vlastně to bylo stejné jako letos v Šumperku, nicméně do začátku sezony se nám povedlo tým "zachránit" a ženy důstojně odehrály první ligu," líčil manažer týmu Aleš Poukar.

"Po nabídce ze svazu to nebylo jednoduché, ale jasno bylo do pěti minut. Taková nabídka se prostě neodmítá. Na tom se shodl celý realizační tým," uvedl manažer. Družstvo povede jako hlavní kouč Jakub Robenek, kondiční trenérkou je Markéta Pernická.

"Trénujeme čtyřikrát týdně. Holky si v některých chvílích sáhnou až na samé dno svých sil, ale zvednou se a makají dál. Je vidět, že chtějí," ocenila své družstvo kondiční trenérka, která je zároveň i jednou z hráček týmu.