Třinecký obrat vzdálil Pardubicím osmičku

Pardubice - Pardubickým florbalistům se vzdaluje postup do extraligového play-off. "Spíše to už vypadá na skupinu o udržení," přiznal trenér Miroslav Janovský. Sokol promarnil možnost dotáhnout se na postupovou osmičku. Na hřišti posledního Třince prohrál 3:4 v prodloužení, z Vítkovic si odvezl porážku 1:3.

"Ve Vítkovicích jsme hráli dobře, ale soupeř byl lepší. Je jen škoda, že jsme stejný výkon nepředvedli v Třinci. Tento tým bychom měli porážet. Místo toho jsme s ním ztratili v sezoně čtyři body," řekl Janovský.

Pardubičtí florbalisté sice v Třinci vedli v 56. minutě 3:2. Domácí ale dokázali srovnat a v prodloužení vstřelit i vítězný gól. "Za stavu 3:3 jsme se dostali do útlumu. Byla to zbytečná ztráta," podotkl obránce Jan Felsenberg.

"Třinec na nás v závěru vletěl a stejné tempo udržel i v prodloužení. Nezvládli jsme to," dodal Janovský.

Ve Vítkovicích předvedl jeho tým zlepšený výkon. Zejména díky výbornému gólmanu Paukrtovi držel přes polovinu zápasu stav 1:1.

"Bohužel rozhodčí nám nepochopitelně neuznali gól Trojana a utkání pak dvěma brankami rozhodl reprezentant Sladký," řekl Felsenberg. "Soupeř ale vyhrál zaslouženě," uznal Janovský.