Trenér florbalové reprezentace Tomáš Trnavský.

Trenér florbalové reprezentace Tomáš Trnavský. | foto: Kamaryt Michal, ČTK

Dostali jsme přes držku, říká trenér poražených českých florbalistů

  • 37
Curych (od našeho zpravodaje) - Ten zápas po první třetině mířil k dalšímu vítězství a k dalšímu tanečnímu vystoupení. Jenže místo něj přišla prohra a taky pořádná potíž. České florbalisty totiž na mistrovství světa po porážce od Lotyšska čeká ve čtvrtečním čtvrtfinále Finsko, které obhajuje zlato.

"Dostali jsme přes držku, vybrali jsme si horší cestu, tak musíme přes ní přejít," řekl trenér Tomáš Trnavský.

Byl to váš nejsmutnější zápas?
U reprezentace je to mé největší zklamání. Přitom po slabém začátku jsme to krásně otočili, měli jsme to v rukách. Kluci ale přestali dodržovat pokyny, které jsme chtěli, a pak už bylo kostrbaté. Co nás nejvíce může mrzet, jsou šance, které jsme neproměnili za stavu 4:2 nebo 4:3. Když nebudeme toto trefovat, tak nemůžeme vyhrát ani proti Lotyšům.

Povolili hráči v koncentraci?
Ne. Upozorňovali jsme je o přestávce, že dál musíme hrát aktivně, že musíme být v pohybu, že to musíme hrát přes mantinely do rohů. Ale hráli jsme to přes střed a začali jsme jim nalévat brejky.

Překvapilo vás, že Lotyši vydrželi fyzicky až do konce?
Nevydrželi ani tak fyzicky, tu třetí pětku tam sice dávali, ale ke konci už nebyli moc aktivní. Běhali jen ti, co na to měli.

Teď vás čeká ve čtvrtfinále Finsko. To je zásadní komplikace.
Dostali jsme přes držku, vybrali jsme si horší cestu. Ale s Finskem máme letos dobrou bilanci, takže si myslím, že se o to můžeme se zvednutou hlavou poprat. Tu cestu jsme si sami vybrali, takže musíme přes ní přejít.

Zatímco vy máte ve středu den volna, oni ještě večer hrají. Může to být pro vás částečná výhoda?
Hrají proti slabé Kanadě, tak nevěřím, že by se nějak extrémně unavili. Pro nás bude výhoda, že si odpočineme, vyčistíme hlavy a připravíme se na ten zápas. Zkusíme jít přes Finy do semifinále.

Jak onu hlavu vyčistit?
Vlastně není co čistit. Kluci ví, že jsme to zapinkali sami a sami se s tím musíme poprat.