ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Florbalisté Liberce i České Lípy hrají před přerušením ve svých halách

  • 0
Florbalisté FBC Liberec si museli kvůli karanténě a potvrzeným případům nemoci covid-19 v týmu na přelomu září a října odložit v superlize tři zápasy. Ve čtvrtek se už do zápasového kolotoče nejvyšší soutěže vrátili, ale na palubovce elitního českého klubu Mladé Boleslavi padli v dohrávce 5. kola jasně 4:11. Liberecké góly dali Světlík, Blažek, Wiener a Rozkovec.

„Bylo to zasloužené vítězství domácích, protože kvalitu mají obrovskou. Na druhou stranu i my jsme si vytvořili hodně šancí, bohužel ruku v ruce s tím šly naše chyby v útočném pásmu, takže jsme dostali pár gólů z protiútoků. Myslím si ale, že některé individuální výkony našich hráčů byly po té dlouhé pauze docela slušné a s výkonem po vlastně jediném tréninku v kompletním složení je celkem spokojenost,“ řekl liberecký kouč Zdeněk Skružný.

V posledním utkání před přerušením superligy nastoupí Liberečtí v sobotu doma, kdy v hale ZŠ Dobiášova hostí od 17.00 favorizovaný Tatran Střešovice, který má z pěti zápasů 12 bodů. Severočeši dosud získali ze čtyř utkání jen body tři.

Poslední zápas před dvoutýdenní pauzou čeká v sobotu v superlize i florbalisty FBC Česká Lípa, kteří ve své sportovní hale vyzvou od 19.00 tým Pardubic. Východočeši získali šest bodů, Lípa tři. Ty dokázala vydřít minule v Otrokovicích. „Spadl z nás velký kámen, ale teď nás čeká těžké utkání s kvalitním soupeřem, který spoléhá na výborné brejky,“ řekl českolipský asistent Petr Kopta.

Na zápasy nemají diváci přístup a o tom, kde bude možné utkání sledovat v přímých přenosech, informují oba kluby na svých webových stránkách.