Zraněný Pavel Brus | foto: www.wfc2008.cz

Pro obránce Bruse florbalový šampionát skončil, nahradí ho Slaný

  • 6
Florbalový obránce Pavel Brus na mistrovství světa v Ostravě dohrál. Jednadvacetiletému reprezentantovi ve včerejším duelu se Švédskem přišlápl soupeř nohu a poranil mu vazy v koleni. Bruse v týmu nahradil mladoboleslavský Štěpán Slaný.

Zákrok na Bruse přišel ve třetí třetině zápasu se Švédskem, když mu Gillek šlápl na nohu. Český bek byl s bolestivou grimasou odnesen ze hřiště a hned tušil, že šampionát pro něj skončil.

"Šel mi do těla a přišlápl kotník. Ten se přetočil, ale naštěstí to bez újmy přežil. Jak na mě dopadl, tak to ale nevydrželo koleno. Bohužel, když jsem slyšel, jak to ruplo, tušil jsem konec," řekl Brus poté, co přišel z vyšetření v karvinské nemocnici.

Doba léčení se odhaduje na čtyři až šest týdnů. "Mám natažený vnitřní vaz v koleni. Naštěstí nic přetrženého, menisky jsou pohromadě," dodal Brus.

Vítkovický obránce startoval na svém druhém šampionátu. U týmu ho nahradí mladoboleslavský Štěpán Slaný, který v Ostravě pomáhá s organizací šampionátu. "Už večer po zápase mi trenér volal a řekl mi o této možnosti," řekl Slaný.

Trenér mu pak ještě v noci esemeskou svůj záměr potvrdil. "Takže jsem se ráno v deset hlásil na tréninku," dodal Slaný.

Myslí si, že začne jako náhradník. "Trenéři nemají důvod do sestavy moc zasahovat," řekl pětadvacetiletý hráč, jehož čeká první šampionát.

Zraněný Brus však u týmu zůstává. "Dohodl jsem se s trenérem, že můžu zůstat. Ve čtvrtek a pátek si vyřídím nějaké studijní záležitosti tady v Ostravě, pak odjedu i do Prahy," dodal Brus.

Zatím neví, zda bude zbývající duely českého celku sledovat z lavičky. "Pokud nebudu na lavičce, budu s realizačním týmem někde v hledišti. Budu takovou morální podporou," usmál se Brus.