Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: MAFRA

Hon na florbalová dvojčata ze Slovenska vyhrál FBC Ostrava

  • 0
Nejeden extraligový klub toužil získat do svých řad Paulínu a Kristínu Hudákovy, talentované florbalistky ze Spišské Nové Vsi. Zájem o ně byl dokonce ve Švýcarsku i ve Švédsku. V dostizích manažerů nakonec vyhrálo vedení klubu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.

Za favorita se přitom dlouho považovali pražští Bohemians. Tamní kouč Michal Jedlička je totiž hlavním trenérem slovenské reprezentace. Vedení FBC Ostrava si ale poradilo i tak.

Kromě talentovaných dvojčat přestupují ze Spišské Nové Vsi do Ostravy také další dvě hráčky - Viktória Grossová a brankářka Jana Dupčáková, navíc je doprovodí i trenér Jozef Grega, jenž je Jedličkovým asistentem u slovenské reprezentace. „Zapojí se do našeho realizačního týmu u ženského áčka, v klubu se bude věnovat také mládeži,“ uvedl trenér ženské složky FBC Ostrava Jakub Robenek.

Ostravský klub angažováním Dupčákové zacelil díru v sestavě poté, co přerušení kariéry ohlásila brankářka Tereza Holubová. „Řekla nám, že má teď jiné priority. Proto pro nás bylo důležité angažovat další brankářku,“ podotkl Robenek, jenž chce však dát prostor i klubové odchovankyni Pavle Liškové. „Měla by se porvat o své místo.“

Ambice žen FBC Ostrava je tak jasná. „Získáváme hráčky s reprezentačními zkušenostmi, které se prosazují i na mezinárodní scéně. Věříme, že nám pomohou do Superfinále,“ prohlásil Robenek.