Trenér Milan Koubek s pardubickými florbalisty.

Trenér Milan Koubek s pardubickými florbalisty. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubický Koubek po výhře: Věřím, že výkony dál porostou

  • 0
Nervózní utkání z obou stran. Tak Milan Koubek charakterizoval poslední superligový mač pardubických florbalistů v hale na Dašické s Ostravou, v němž coby nový hlavní trenér dirigoval domácí Sokol k první letošní výhře v poměru 6:4.

„Jsem rád, že nás diváci a zkušenost hráčů dovedli ke třem bodům. Vítězství jsme už potřebovali a věřím, že naše výkony nadále porostou,“ uvedl Koubek, jenž si před necelými dvěma týdny prohodil pozici u pardubického A-týmu s Ondřejem Vichrem. Druhý jmenovaný je teď asistentem.

Koubek za úspěšný debut vděčí především útočníku Ivo Teichmanovi. 25letý florbalista vstřelil v zápase hattrick a přidal jednu asistenci. Vítězná trefa přitom připadla také jemu; zasloužil se o ni ve 45. minutě. Výsledek vzápětí pečetil Petr Němeček a Ostrava už se nezmohla na kloudnou reakci.

„Utkání jsme si prohráli v první třetině, kdy jsme neproměnili několik tutových šancí,“ mínil nicméně trenér Ostravy Martin Smeták, bývalý hokejový reprezentant. „Potom už to bylo o zkušenostech a hlavně o individuálních chybách. Rozhodlo i to, že naši někteří hráči do toho nedali všechno, co se týče obětavosti,“ zlobil se Smeták.

Sokol, který se díky triumfu posunul na deváté místo tabulky, se v sobotu v 19 hodin představí na půdě osmých Otrokovic.