ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Radost z bodu v Chodově zastínila prohra Pardubic v Lípě

  • 0
Když v pátek večer urvali na palubovce nadupaného pražského Chodova bod za porážku 5:6 v prodloužení, byl to pro florbalisty Sokola Pardubice vpravdě nečekaný bonus do tabulky. V neděli však selhali v mnohem důležitější zkoušce. V České Lípě, na půdě konkurenta v boji o desátou příčku zaručující přímou záchranu v superlize, podlehli těsně 3:4.

„V utkání bylo vidět, o co jde. Myslím si, že jsme podali dobrý výkon, ale domácí byli bohužel šťastnější. Budeme bojovat dál,“ uvedl pro web Českého florbalu kouč Pardubic Ladislav Štancl.

Podle českolipské trenérky Lenky Bartošové její tým s pardubickým Sokolem svedl „neskutečně těžký zápas“.

„Vyhráli jsme ho svou bojovností a díky tomu, že jsme dali o jeden gól víc,“ prohlásila šéfka českolipské lavičky.

Východočeši ve střetnutí vedli 1:0 a 2:1, ovšem na víc než jednobrankový rozdíl se jim protivníkovi utéct nepodařilo, což bylo pro osud mače patrně klíčové. Po dvou třetinách sice panoval vyrovnaný stav 3:3, jenže na druhý gól Ekla v utkání ze 49. minuty už Sokol odpověď nenašel.

Pardubické mužstvo zůstává v tabulce nadále dvanácté; do konce základní části zbývají dvě kola. V neděli 17. února od 17 hodin se představí v hale pražských Královských Vinohrad, o týden později pak v témže čase vyzve doma na Dašické Otrokovice.