Momentka z florbalového utkání mezi Pardubicemi (červená) a Bulldogs Brno

Momentka z florbalového utkání mezi Pardubicemi (červená) a Bulldogs Brno | foto: Český florbal

Pardubičtí florbalisté svedou důležitou bitvu s Otrokovicemi

  • 0
Jsou až jedenáctí ze dvanácti, ale pořád to není úplná beznaděj. Pět kol před koncem základní části superligy ztrácejí florbalisté Sokola Pardubice na příčky pro play-off pět bodů, a jestliže chtějí zůstat ve hře o svou premiérovou účast v něm, potřebují v sobotu nutně porazit šesté Otrokovice. Úvodní buly zápasu v hale Dašická je naplánováno na 18. hodinu.

„Nic jiného než vítězství nebereme,“ přisvědčuje 19letý bek Marcel Lehký, jenž mužstvo Sokola posílil před pár týdny na dvouměsíční hostování z Hradce Králové.

„Je to pro nás zatím nejdůležitější utkání sezony, což je podle mě dostatečná pozvánka pro fanoušky. Oběma týmům jde o hodně a já věřím, že nás znovu požene zaplněná hala,“ přeje si Lehký.

Určitý optimismus z pohledu Pardubic před střetnutím budí fakt, že moravský celek patří mezi pouhých pět týmů, jež v sezoně dokázaly přemoci. 15. října loňského roku v Otrokovicích zvítězily 5:3; byl to tehdy druhý triumf současného hlavního kouče Milana Koubka v řadě poté, co si s kolegou Ondřejem Vichrem prohodili pozice na střídačce.

Pak sice ještě přišla výhra nad Vítkovicemi, ale zbývajících dvou (na nájezdy nad Libercem a na Spartě) se florbalisté dočkali až počátkem ledna - po sedmi neúspěších.

Nejčerstvější je nicméně porážka 5:7 s Brnem z minulého víkendu, jež na zmíněné výhry navázala.

„Největší rozdíl byl v kvalitě soupeřů,“ srovnává obránce Lehký. „Přece jen bylo znát, že Brno hraje ve vyšších patrech superligy, ale i přesto jsme s ním dokázali odehrát víc než vyrovnanou partii. Bohužel nás srazily stále se opakující chyby, na které jsme trenéry upozorňováni,“ konstatuje obránce Lehký. Proti Otrokovicím se jich hráči Sokola musejí vystříhat.