Další přesné přihrávky bude florbalový útočník Jakub Burian rozdávat v pražské...

Další přesné přihrávky bude florbalový útočník Jakub Burian rozdávat v pražské Spartě, kam míří na roční hostování. | foto: Milan Hospodka

Florbalista Burian poprvé v kariéře mění dres. Z Pardubic míří do Sparty

  • 0
Burian - Teichman - Zozulák. Tahle lajna byla dlouho symbolem florbalového klubu Sokol Pardubice. Elitní pardubická formace, která za posledních pár let, s výjimkou loňské sezony, nesčetněkrát rozvlnila síť za zády soupeřových brankářů, si však minimálně pro následující sezonu musí najít nového křídelníka.

Jakub Burian totiž po dlouhých čtrnácti letech opouští Sokol a bude rok hostovat v pražské Spartě.

„Moc si vážím toho, že mi vedení klubu vyšlo vstříc. Už skoro šest let dojíždím z Prahy a vzhledem k mým pracovním povinnostem už jsem si nedokázal další takový rok představit,“ nastínil důvody svého odchodu na klubové sociální síti Burian.

V Pardubicích se poprvé objevil v roce 2004 a od té doby nikde jinde nehrál. V dresu Sokola nastoupil dohromady ke 107 zápasům, ve kterých si připsal 120 bodů za 35 gólů a 85 asistencí.

V posledních letech navíc v Sokole vedle hráče působil také jako PR manažer. „Nebylo to pro mě vůbec jednoduché rozhodování. S Pardubicemi je spojená celá moje kariéra, mám tu rodinu a spoustu kamarádů, ale už to nešlo,“ připomíná znovu Burian.

V právě skončené sezoně však vinou zranění odehrál pouze 11 utkání, během kterých zaznamenal 4 asistence. Přesto byl s Pardubicemi u vůbec největšího úspěchu v historii klubu v podobě postupu do play off.

„Klukům budu samozřejmě dál fandit a přeju jim, aby v další sezoně minimálně zopakovali tu letošní,“ řekla upřímně na nějaký čas bývalá pardubická sedmašedesátka.

Ve Spartě jsou Burianovy šance na pravidelnou účast v play off o něco vyšší, svou pozici v jejím kádru si ovšem bude muset teprve vybojovat.

„Vím o tom. Se Spartou jsem v kontaktu už delší dobu a chci se tady porvat o místo. Mám něco za sebou, takže doufám, že si to s klukama všechno sedne,“ uvedl 25letý Burian na webu Pražanů.