Otrokovický trenér Karel Ševčík  s novou úpravou vlasů.

Otrokovický trenér Karel Ševčík s novou úpravou vlasů. | foto: facebook Panthers Otrokovice

Kouč Otrokovic vsadil svoje vlasy. Výhra je obarvila na zelenou

  • 0
Klubovými barvami florbalistů Hu-Fa Panthers Otrokovice jsou modrá a bílá. Trenér superligového týmu mužů Karel Ševčík ji však od pondělí nectí. Jeho kštice teď svítí zeleným přelivem. Za novou image může sázka před zápasem v hale Bohemians Praha.

„Po dvou domácích porážkách jsem cítil, že tým potřebuje netradiční impulz. Tak jsem nabídl svoji hlavu,“ podotkl nováček mezi superligovými trenéry.

Všanc dal svoje vlasy, podmínkou bylo vítězství nad klubem se zelenou barvou ve svém štítu. „Ale bylo to něco za něco. Pokud bychom prohráli, hráči by se nesměli holit, stříhat ani gelovat, dokud by nevyhráli. Někteří se moc nadšeně netvářili,“ usmíval se.

Od Ševčíka to byl risk. Panteři nejeli do Prahy v roli favorita. Soupeře sice přemohli 9:8 v prodloužení, Bohemians přesto zůstali po sedmi kolech o bod před nimi. Otrokovice poskočily na sedmé místo. K nečekané výhře jim ale především pomohla účinná taktika.

„Věděli jsme, že Bohemians jsou silní dopředu, ale dělají spoustu chyb v přechodu do útoku. Počkali jsme si na ně a nekompromisně je trestali,“ pochvaloval si Ševčík.

Panterům se také vyplatily korekce v sestavě. Hrající předseda klubu a kapitán týmu Karel Ťopek se z obrany vysunul do útoku.

„Řekl si o to sám. Závěr jsme odehráli na dvě lajny a svojí silou přispěl k tlaku na domácí,“ dodal Karel Ševčík.