Ostrava zvládla nájezdy a srovnala stav série

Praha - Stav finálové série v extralize florbalistů je po víkendu vyrovnaný. Po sobotním vítězství Strešovic uspěla i Ostrava, ve druhém utkání finále vyhrála na samostatné nájezdy, když se jako jediný při nich prosadil Tomáš Chrápek. Série se nyní stěhuje do Ostravy, kde se bude hrát v sobotu i v neděli.

Po sobotní šestigólové úvodní třetině dnes oba týmy hrály pozorně v obraně a do šancí se v úvodu nedostávaly. Hostujícímu Pepinu k tomu nepomohla ani přesilová hra při Horákově vyloučení.

V 15. minutě ale už Ostravané otevřeli skóre, když po volném úderu našel Kyselý zcela volného Trunkáta, který pohodlně zakončil do odkryté branky. Další možnost měl Tomica, ale Kafku tentokrát nepřekonal.

Tatran v úvodu druhé části potrestal Chrápkovo vyloučení z konce prvního dějství. Zkušený Šádek po kombinaci s Hozmanem překonal gólmana Doležila povedenou střelou z pravé strany. Hosté se pak neprosadili v další přesilovce a v 27. minutě otočil skóre Horák, který po Hozmanově přihrávce střílel do poloprázdné svatyně soupeře.

FBC Ostrava dokázalo během 72 sekund mezi 33. a 34. minutou strhnout vedení opět na svou stranu. Tomica přesnou střelou s pomocí levé tyče Kafkovy branky vyrovnal a vzápětí pohotově ze vzduchu zakončil kanonýr Pepina Koňařík.

V třetí třetině kryl Doležil šance Hozmana a Fridricha, ale na Fuchsovu střelu zpoza obránce v 56. minutě nestačil. V závěru měli hosté štěstí, že 25 sekund před koncem normální hrací doby zastavila Deutschovu střelu tyč.

Obhájce titulu měl převahu i v nastavení, ale po Fridrichově střele pomohla Ostravanům konstrukce branky. Doležil pochytal i další pokusy domácích a také Kafka kryl Tomicův pokus. V nájezdech byl ostravský brankář neprůstřelný, na Kafku našel recept kapitán Chrápek.

Střelec vítězné branky si kladl za vinu vyrovnávací gól Střešovic na 3:3 a byl rád, že to odčinil. "Fuchs naznačil, že půjde do kličky a pak přes mě vystřelil. Byl to můj gól. Tatranu pomohl, hodně se tlačil před naší branku a my jsme měli štěstí, že jsme to ubránili," řekl Chrápek.

Střešovice - Ostrava 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0), nájezdy 0:1
Branky a nahrávky:
22. Šádek (Hozman), 27. Horák (Hozman), 56. Fuchs - 15. Trunkát (Kyselý), 33. Tomica (Kyselý), 34. Koňařík, rozhodující sam. nájezd Chrápek. Neproměněné nájezdy: Fridrich 2, Fuchs, Von der Pahlen, Mostecký, Hozman - Chrápek, Machala, Skácel, Trunkát, Maleček. Rozhodčí: Gavlas, Mašurka. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 415. Stav série: 1:1.

Florbal: Střešovice - Ostrava