Momentka z florbalového utkání Brna - ilustrační foto

Momentka z florbalového utkání Brna - ilustrační foto | foto: František Panec , MAFRA

Boj o play-off i výstava. Brněnský florbal láká na duel se Spartou

  • 0
Před dvěma týdny zaplnily halu ve Vodově ulici florbalistky při mistrovství světa, teď se o to pokusí jejich brněnští mužští kolegové. Ostatně předvánoční čas jako by byl pro návštěvu florbalu stvořený. Loni v Brně 1 574 návštěvníků vytvořilo divácký rekord základní části extraligy a pomohlo zdolat obávané Střešovice, nyní Bulldogs lákají na sobotní duel s pražskou Spartou (začíná v 17.00).

"Z historického a florbalového hlediska tam není taková rivalita jako se Střešovicemi, ale Sparta má zase zvuk mezi fanoušky jiných sportů. Navíc letos hraje dobře, takže by to měl být hodně zajímavý zápas," oznamuje prezident brněnských Buldoků Miroslav Mikšl. "My doufáme, že se akce podaří po sportovní stránce a zároveň nabídneme doprovodný program, který běžně neděláme."

Buldoci tak spojili síly s hokejovou Kometou, která vyšle vybrané hráče na autogramiádu. Připravena bude také výstava historických dresů a trofejí připomínající dvacetileté výročí klubu, pro děti je nachystán speciální koutek. "Co se týče diváckého rekordu, ten jsme oficiálně neplánovali ani loni, ale pokud ho překonáme, budeme rádi. Myslím, že je to pro spoustu lidí zajímavá akce, navíc ostatní sporty se téměř nehrají," podotýká Mikšl.

1 574 diváků přišlo na loňský předvánoční souboj Buldoků se Střešovicemi. Kolik jich dorazí tentokrát?

Jeho tým nedávno už podruhé v sezoně musel měnit trenéra, Libor Schneider požádal o uvolnění z funkce z rodinných důvodů. Mužstvo tak převzal dosavadní asistent Rudolf Škubal, jemuž bude pomáhat bývalý hráč Lukáš Krupička. Na kondici pak dohlíží atlet Milan Pírek.

Buldoci strávili nedávnou reprezentační pauzu na 8. pozici, tedy na hraně play-off. "Zápas se Spartou tak vnímáme jako klíčový. V přestávce jsme se snažili oživit kondici a také zapracovat na produktivitě. Nehrajeme špatně a defenzivně patříme k nejlepším, ale dáváme strašně málo gólů," říká Mikšl.