Momentka ze zápasu Liberec - Mladá Boleslav

Momentka ze zápasu Liberec - Mladá Boleslav | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Michalíkovy zvraty: půlrok bez florbalu i boje se špičkou Evropy

  • 0
Kvůli zvláštnímu konci v pražském Future v polovině minulé sezony půl roku nehrál florbal. Martin Michalík přiznává, že dodnes mu chybí herní praxe. Jenže netradiční přestávka v kariéře mu vlastně pomohla. Nebýt konce ve Future, zřejmě by v těchto dnech nehrál za Mladou Boleslav na Poháru mistrů proti nejlepším evropským týmům.

Právě Mladá Boleslav ho totiž před sezonou angažovala a talentovaný útočník se ve čtvrtek s klubem pokusí proklouznout do semifinále prestižního turnaje.

V cestě stojí švýcarský mistr Wiler Ersigen. Zápas začíná v 16.00 hodin, a pokud chce Mladá Boleslav postoupit, musí ho jakkoliv vyhrát.

"Už v úterý jsme si dokázali, že všichni hráči jsou jen lidi a dá se hrát s každým," připomíná Michalík zápas proti finskému týmu SSV Helsinky, který Boleslav nakonec prohrála 3:6.

Pro Michalíka je účast na Poháru mistrů malou osobní výhrou. Ale hezky popořadě. Ostravský odchovanec v mládí přešel do Vítkovic, jenže prosadit se do nabitého kádru A týmu bylo těžké, a tak před minulou sezonou kývl pražskému Future.

První extraligovou sezonu začal skvěle a o to překvapivější byl konec Michalíka v polovině ročníku. "Dá se říct, že ten půlrok mi zkazilo vedení Future, s kterým jsem měl problémy. Klub nedodržoval to, co bylo uvedené v mé smlouvě," vysvětluje.

A tak až do konce sezony nehrál ani příliš netrénoval. "Před touto sezonou jsem moc na výběr neměl. Mohl jsem jít do Ostravy, kde bych asi moc nehrál, ale nakonec se ozvala Mladá Boleslav," vypráví Michalík.

Angažmá v týmu účastníka Champions Cupu, byť "jen" díky tomu, že ho klub sám pořádá, se neodmítá. "V Ostravě už vlastně skoro vůbec nejsem. Bydlím v Boleslavi, klub mi tu hradí byt, navíc ve městě i studuju. Jsem spokojený," říká upřímně.

Chybí snad už jen větší florbalový úspěch, kterého může s Boleslaví docílit. "Víme, že nemáme co ztratit. Musíme bojovat stejně jako proti Helsinkám," nabádá Michalík.