Liberečtí florbalisté slaví gól do sítě Pardubic.

Liberečtí florbalisté slaví gól do sítě Pardubic. | foto: Český florbal

Liberečtí florbalisté šokovali mistra. Dali mu deset gólů

  • 0
Florbalisté FBC Liberec zvítězili v letošní extralize zatím jen čtyřikrát, ale poslední triumf stál za to. Ve 14. kole dokázali v sobotu netradičně v hokejové Home Credit Areně před více než pěti stovkami fanoušků senzačně pokořit úřadujícího šampiona z pražského Chodova divokým skóre 10:8!

Libereckým vyšel parádně úvod duelu a po dvou třetinách šokovali jasného favorita náskokem 6:2. Hosté sice v závěru mocně dotahovali, ale nečekaná výhra zůstala pod Ještědem. „Fantastický výkon před fantastickou kulisou nám zařídil tři naprosto zasloužené body, i když ke konci to bylo trošku drama,“ radoval se Jan Král, trenér vítězů.

Liberečtí jsou v extralize nováčkem a díky tomuto úspěchu se odpoutali z poslední příčky. Výhru řídily opory Ferdan, který vstřelil čtyři góly, a Valeš, jenž dal hattrick.

Předzápas obstaraly v aréně florbalistky libereckých Crazy Girls, které se stejně jako muži střelecky blýskly a v 15. kola extraligy smetly Panthers Praha 10:3. V tabulce jsou deváté a přiblížily se k 8. místu zaručujícímu účast v play-off.