Radost jihlavských florbalistek v utkání s Herbadentem Praha.

Radost jihlavských florbalistek v utkání s Herbadentem Praha. | foto: Jaroslav Šnajdr, MF DNES

Jihlavské florbalistky chtějí odstartovat úspěšnou sérii

  • 0
Oživit naději na pomalu se vzdalující vidinu jihlavské účasti ve vyřazovací části. Takové je přání extraligových florbalistek FBŠ Al Invest před dvěma víkendovými zápasy v Praze.

"Protože se blíží play-off, nezbývá nám než si z Prahy odvést nějaké body," říká odhodlaně před dnešním duel proti Chodovu a zítřejším zápasem s Elite Praha jihlavský trenér Jan Šmarda.

Nováček nejvyšší soutěže z Vysočiny ztrácí na osmou příčku aktuálně sedm bodů, podle svého kouče však situace stále není beznadějná. "Pořád budu připomínat, že do konce základní části zbývá šest zápasů, a ve hře je tak osmnáct bodů," počítá Šmarda. "Když to tak řeknu, za tři vyhrané zápasy je devět bodů. A třikrát vyhrát není nic nemožného," doplňuje.

Dalo by se souhlasit, kdyby...

Kdyby Jihlava z dosavadních šestnácti duelů nevyhrála pouze tři, z toho jen jediný v normální hrací době. "Hodně zápasů jsme ale ztratili až v samotném závěru, třeba vlastní nezkušeností," hájí své svěřenkyně Šmarda.

"A že jsme zatím uhráli deset bodů? Nikde není psáno, že nemůžeme uhrát dalších deset nebo dvanáct," odmítá se těmito počty zaobírat Šmarda. "Víte, jak to ve sportu chodí. Podaří se vám jeden zápas a může odstartovat úspěšnou sérii," věří jihlavský kouč.

Hráčky pátého Chodova a šesté Elite Praha by pro předposlední Jihlavu neměly být nepřekonatelnými soupeřkami. "Chodov je ale momentálně v dobré formě, dokázal uhrát skvělé výsledky s těmi nejlepšími," upozorňuje Šmarda na nedávná vítězství Pražanek na nájezdy nad třetími Vítkovicemi (8:7) a prvním Herbadentem (6:5).

"Na druhou stranu proti Chodovu hrajeme první zápas, budeme mít více sil. Proti Elite už půjde hlavně o bojovnost," tipuje Šmarda, který by měl mít k dispozici všechny hráčky. "Občas se stane něco na poslední chvíli, ale jinak pojedeme se sestavou, jakou jsme si přáli," říká jihlavský kouč.