V ŠANCI. Momentka z extraligového utkání žen mezi Jihlavou a Českými

V ŠANCI. Momentka z extraligového utkání žen mezi Jihlavou a Českými Budějovicemi. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Jihlavské florbalistky udělaly dva důležité kroky k záchraně extraligy

  • 0
První dva kroky k záchraně extraligy vyšly na jedničku, a možná i s hvězdičkou. Florbalistky FBŠ AL INVEST Jihlava úvodní dvojduel s Českými Budějovicemi vyhráli, a mají tak nakročeno k vyhnutí se baráži.

Sobotní duel byl jednoznačnou záležitostí domácích hráček, které vyhrály 6:0. "Holky zápas zvládly po taktické stránce, ale kolikrát – až zbytečně – jsme si to komplikovali. Děkuji holkám za bojovnost a doufám, že to zítra zopakujeme," přál si hned po utkání kouč Roman Komenda.

V nedělním duelu to vypadalo opět na výprask. Jihlava už po jedenácti minutách vedla 4:0. Ale čisté konto si tentokrát Topičová nepřipsala. Utkání skončilo divokým výsledkem 9:7.

Ovšem i přesto měly svěřenkyně trenéra Komendy před poslední dvacetiminutovkou přívětivý náskok čtyř branek. Vedly 7:3.

Jenže přišel výpadek. "My jsme hlavně úplně vypnuly ve třetí třetině a nechaly jsme je hrát a ony nám pak nějak nasázely branky a samozřejmě jsme znervózněly," uvědomovala si nejlepší střelkyně utkání Martina Svobodová.

Hráčky Budějovic se tak dostaly až na dostřel jedné branky, 7:6. A to začalo přituhovat. Naštěstí se však Jihlavanky otřepaly ze šoku a dvěma brankami se uklidnily a utkání dovedly do vítězného konce. "Myslím, že to bylo prostě v hlavách," pokrčila rameny Svobodová, která si připsala na své konto pět branek a jednu asistenci.

"Jsem za to strašně ráda, protože jsem v poslední době měla střeleckou impotenci. Nevěřila jsem, že bych ještě mohla dát tolik gólů," oddychla si Svobodová.

"Ovšem nebýt holek, tak mi to tam nepadlo. A samozřejmě tam bylo i to potřebný štěstí," dodala.

Celek Jihlavy se tak ujal vedení v sérii 2:0 na zápasy a už v sobotu, kdy se vše přesouvá do jižních Čech, může rozhodnout o svém setrvání v nejvyšší florbalové soutěži. "Chtěly bychom to utnout hned v sobotu. Bude to hodně těžkej zápas, musíme se na něj dostatečně motivovat a odevzdat na hřišti maximum," ví Svobodová.