Florbalisté Vítkovic

Florbalisté Vítkovic | foto: Šárka Rojková, www.sskvitkovice.cz

Florbalisty mistrovských Vítkovic posílil další Fin

Florbalového mistra z Vítkovic sice oslabily odchody reprezentantů Daniela Folty a Tomáše Sladkého, ale klub za ně shání náhrady. Po příchodu finské posily Turkky Lehtinena klub nyní získal dalšího finského hráče, kterým je devětadvacetiletý útočník Tuomas Mustakallio.

"O možnosti hrát ve Vítkovicích jsme spolu s Turkkou mluvili mnohokrát, i díky jeho první zdejší stáži," připomněl Mustakallio na webových stránkách Vítkovic, že Lehtinen v ostravském klubu už jednou působil. "No a během mých výletů jsem měl možnost poznat tady skvělé kamarády, zahráli jsme si uvolněný florbálek, ale nikdy v "opravdovém týmu," což je taky jeden z důvodů."

Mustakallio doufá, že i s ním Vítkovice naváží na podařenou minulou sezonu. "Vítkovice mají velmi rychlý a nadaný tým. Mají velkého týmového ducha a top trenéra. To jsou věci, které zaručují úspěch," věří finský útočník. "Zkusím pomoci Vítkovicím jak jen budu moci.

A samozřejmě jsou mým cílem góly. Jsem si zcela jistý, že můžeme zopakovat úspěch z minulé sezony a také udělat menší překvápko na Poháru mistrů." A Vítkovičtí neshánějí posily pouze v zahraničí. Z konkurenčního Havířova se jim podařilo získat na roční hostování nadaného sedmnáctiletého útočníka Jiřího Juhaňáka.

"Chci hrát ve špičkovém klubu, kde bych měl možnost zahrát si po boku kvalitních hráčů. To mi právě nabídka Vítkovic umožňuje," uvedl Jiří Juhaňák.