Florbalistky Tatranu byly vteřiny od triumfu

  • 1
Střešovice - Osmadvacet vteřin od titulu byly florbalistky Tatranu Střešovice. Ve druhém zápase finálové série proti obhájci titulu z Liberce vedly Pražanky 4:3 a mistrovský pohár měly na dosah. Liberec však stihl srovnat a v poslední minutě prodloužení rozhodnout. Tatran v tu chvíli přišel o náskok, který získal vítězstvím v prvním zápase finálové série v Liberci. Psychická výhoda se dostala na stranu hostujících florbalistek. A ty ji ve třetím, rozhodujícím boji o titul dokázaly na palubovce Tatranu Střešovice proměnit v obhajobu prvního místa.

"Ten vyrovnávací gól na 4:4 byl zlomový pro celou sérii," řekl trenér střešovických žen Radim Cepek. " V prodloužení jsme pak měli zase převahu, dali jsme dokonce dvě branky. Ani jednu nám však rozhodčí neuznali. Vítězný gól Liberce byl přitom taky sporný - míček se do sítě dostal od nohy jedné ze soupeřek," upozornil Cepek.

Střešovické florbalistky tedy měly už dvakrát ruce nad hlavou, nakonec ale musely nastoupit ke třetímu zápasu. "Holky to nepřebolelo tak rychle, jak by mělo. Měly to v hlavě a posledním utkání nám vůbec nevyšlo," povzdechl si trenér, který přišel o možnost získat svůj letošní druhý titul. Jako nejlepší hráč mužů Tatranu před týdnem dovedl svůj tým k obhajobě prvenství, jako trenér však prožil zklamání.

V nedělním utkání měly domácí hráčky opět optickou převahu. "Docela jsme tlačili, ale měl jsem pocit, že pokaždé, když Liberec vystřelil, byl z toho gól," říkal Cepek. Střešovice se tak dostaly až do čtyřbrankového manka, které začaly korigovat až v úplném závěru střetnutí.

To už bylo bohužel na zvrat finále příliš pozdě, a tak se svěřenkyně Radima Cepka musely spokojit se stříbrnou medailí. "Celý rok se nám dařilo a měli jsme i štěstí, ale zrovna v tom nejdůležitějším okamžiku se od nás odvrátilo," shrnul kouč pocit z celé sezony.