Lucie Szotkowská

Lucie Szotkowská | foto: www.cfbu.cz

Florbalistka Szotkowská: Sedíme si lidsky a na výsledcích je to znát

  • 0
St. Gallen (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Na začátku zápasu hlasatel ztěžka předčítal její jméno, na konci už měl u něj bravurní výslovnost. Lucie Szotkowská při výhře florbalistek na mistrovství světa proti Maďarkám (12:1) dala či spoluzařídila hned čtyři góly. "Ač je to mé čtvrté mistrovství, tak teprve poprvé dostávám víc prostoru," pochvaluje si.

A je to znát. Po dvou zápasech máte vy osobně šest bodů.
Jsem spokojená herně, jsem spokojená s lajnou i týmem, že tady panuje výtečná atmosféra. I lidi, co nehrají, tak povzbuzují, což nám pomáhá k výsledkům. V lajně mám absolutně nekonfliktní lidi a sedíme si i lidsky.

Změnila se i vaše role, že?
Ano. Dřív jsem byla spíš ten povzbuzující na lavičce, teď dostávám víc prostoru. Chci být týmu prospěšná a doufám, že mu to pomáhá. A jestli letos konečně máme na medaili? Snad jsme silnější než dřív.

Duel proti Maďarsku byl jasnou záležitostí, vyhrály jste 12:1.
Když jsem je viděla, že se hned po první buly stáhly, tak jsem si říkala, že to bude těžké. První čtyři góly byly do plných, pak jsme se rozhýbaly a šlo to docela jednoduše. Takže povinnost je splněna.

Poslední zápas skupiny hrajete ve středu proti Slovensku, které vede bývalý kouč české reprezentace, Jaroslav Marks. Bude to jejich výhoda?
Možná trošičku. Ale doufám, že to bude jasná výhra. Zpočátku se budeme trápit, protože Jarda nás zná a hrajeme v jiné hale, na kterou si musíme zvyknout, ale pak to bude v pohodě.