Znojemští florbalisté se radují z gólu proti Havířovu. Tým však v extralize stále čeká na první bod

Znojemští florbalisté se radují z gólu proti Havířovu. Tým však v extralize stále čeká na první bod | foto: Petr Faraga, www.fbcznojmo.cz

Florbalisté Znojma nemají v lize jediný bod. Tým žehrá na špatnou psychiku

  • 0
Chtěli a nejspíš pořád ještě chtějí bojovat o extraligovou play-off, jenže místo toho se florbalisté TJ VHS Znojmo zatím plácají na posledním místě tabulky. Po pěti kolech bez jediného bodu. "Doufám, že to postupně bude lepší. Je potřeba se uklidnit," myslí si trenér Libor Šťasta.

Jenže to mělo platit už před víkendovým zápasem s Havířovem, který je na tom letos také hodně špatně. Místo toho přišla porážka 3:4. "Teď to není dobré, ale máme čtrnáctidenní pauzu. Věřím, že se zvednem, kluci na to mají. Ale psychika je ošemetná věc a dělá tak sedmdesát procent výkonu. A jestli se nezlepší, vyhrávat nebudem," má plnou hlavu starostí kouč loňského nováčka, který se zachránil až v baráži.

Znojmo nejspíš doplatilo na těžký los z úvodu sezony a porážky s Boleslaví, Brnem či Vítkovicemi je srážejí ještě níž, než by patřili.

"Škoda, že nám to uteklo v Boleslavi, kde to bylo 3:3. S Vítkovicemi to pak byl debakl, ale my musíme proměňovat šance, do kterých se dostaneme," přemítá Šťasta.

Přestože situace vypadá nyní zdánlivě beznadějně, úplný skeptik trenér není. "Fyzicky i technicky jsme na tom lépe než loni. Je to o té psychice. Já se na střídačce můžu rozkrájet, ale pokud kluci nebudou chtít začít hrát líp a nezačnou dávat góly, tak na střídačce může být Mickey Mouse," krčí rameny.

Ovšem ruce za zády nenechává. Pro povzbuzení se snaží alespoň něco udělat. "Chci, aby hráči dostali nový impulz. Proto jsem se rozhodl posílit brankářský post Petrem Štrausem, který už tady dřív chytal.

Tohle bude autorita na střídačce a také je potřeba trochu šlapat po současných brankářích.V rozhodujícíchmomentech zápasů nás totiž zatím nepodrželi," stýská si Šťasta.

Brankář Miroslav Holenda (Znojmo)

Přestože lékem na současnou situaci by mohl být větší důraz na defenzivu, kouč to zatím odmítá. "V létě jsme se snažili pracovat na tom, abychom hráli v tempu celý zápas, chodili do presu. Chci hrát útočný presinkový florbal, kdy soupeře zatlačíme," nastiňuje svou filozofii. "Buď se to kluci naučí a budeme se zdokonalovat, nebo budeme hrát průměrný florbal."

Snad se to Znojmu podaří. Už kvůli výjimečným fanouškům a také opět vylepšenému zázemí domácí haly. "Kluci mají novou kabinu, ve které mají všechno. Teď jen zbývá začít něco hrát a odvděčit se divákům a hlavnímu sponzorovi, který na rekonstrukci přispěl," přeje si Šťasta.