TADY HO MÁŠ. Soustředění vítkovického brankáře.

TADY HO MÁŠ. Soustředění vítkovického brankáře. | foto: Dan Materna, MAFRA

Florbalové derby patřilo favoritovi, Vítkovice rozdrtily Ostravu

  • 1
Florbalisté FBC Ostrava už čtyři roky nevyhráli na hřišti svého městského rivala 1. SC Vítkovice. A nic na tom nezměnilo ani úterní derby v dohrávce 12. kola extraligy. Vítkovičtí vyhráli 7:1.

„Oproti zápasu u nás byl rozdíl v tom, že jsme nedávali šťastné góly - hrudí, zadkem a podobně,“ řekl asistent ostravského kouče Petr Skácel.

Ostravští se pokusili o zázrak v 54. minutě při vyloučení domácího Jousiho, když odvolali brankáře. Jenže po dvanácti vteřinách Šebesta zvýšil na 6:1.

„Rozhodující byla druhá třetina,“ podotkl vítkovický obránce Pavel Brus. „Tam jsme měli hluché místo, mohli jsme dostat dva tři góly, ale Souček výborně zachytal. Hosté nedali góly, a to je trochu srazilo.“ Petr Skácel souhlasil, že ve druhé třetině promarnili šanci snížit.
„Měli jsme únik, trefili horní tyč. Šance jsme neproměnili, soupeř nám odskočil a pak už to byla jeho exhibice,“ dodal Skácel.

Vítkovičtí šli do utkání se zónovou obranou. „Ale to nebyl až takový problém, byli jsme připraveni na to, že nebudou hrát svou tradiční osobku,“ řekl ostravský obránce Marek Švajný. „Domácí měli převahu u mantinelu, tam jsme ztráceli.“