Souboj vítkovického Radima Poláška (uprostřed) se střešovickými Martinem

Souboj vítkovického Radima Poláška (uprostřed) se střešovickými Martinem Richterem (vlevo) a Milanem Fridrichem. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Florbalisté v pauze znovu nabírají síly na extraligu

  • 0
Florbaloví reprezentanti, kteří se chystají na prosincové mistrovství světa, nyní mají závěrečné soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Extraligoví hráči si ale volna neužijí. Soutěžní zápasy sice začnou zase až o víkendu před Vánocemi, tréninkový program však budou mít nabitý.

"Už od úterka jsme najeli na kondiční trénink se specialistou Davidem Zahradníkem. Čtrnáct dní budou kluci trénovat třikrát týdně," uvedl kouč 1. SC WOOW Vítkovice Radomír Mrázek.

"Prostě budeme dobíjet baterky, které jsme měli úplně vyždímané. Byli jsme na nule," podotkl trenér, jehož svěřenci kromě extraligové zátěže absolvovali i finálový turnaj florbalového Poháru mistrů. "Taky budeme doléčovat zranění."

K fyzické přípravě přidá Mrázek postupně i florbalové prvky. "Ale přípravné zápasy hrát nebudeme, ty úplně vypouštíme. Potřebujeme se soustředit jenom na sebe," vysvětloval vítkovický kouč, který bude v přípravě postrádat reprezentanty Milana Tomašíka a Jana Jelínka. "Ti kluci nám budou trošku chybět, ale oni si ten šampionát zaslouží. Ostatní ho budou jistě sledovat odsud."

Některé tréninky vynechají i Filip Heczko a Jiří Juhaňák, které Vítkovice pustily na měsíční hostování do prvoligového Havířova. "Kluci budou trénovat dvakrát týdně s námi, jednou v Havířově. A odehrají tam pět zápasů," poznamenal Radomír Mrázek.

Hráči FBC Remedicum Ostrava budou trénovat v kompletní sestavě. Z jejich současného kádru se na šampionát nedostal nikdo, byť hráčů, kteří týmem prošli v minulosti, je v reprezentaci pět.

"Budeme se dávat zdravotně dohromady a samozřejmě taky makat na fyzičce," nastínil plán kouč ostravského FBC Martin Smeták, jenž svěřencům naordinoval i jeden přípravný duel. Jeden z lídrů týmu se navíc chopí role trenéra. Útočník Petr Skácel povede od začátku prosince klubový výběr starších žáků jako hlavní kouč.