Radim Cepek z Chodova (uprostřed) a Tomáš Rákosník ze Střešovic (vlevo).

Radim Cepek z Chodova (uprostřed) a Tomáš Rákosník ze Střešovic (vlevo). | foto: Michal Doležal, ČTK

Florbalisté Střešovic míří k ligové komisi. Kvůli vlastnímu fanouškovi

  • 0
Po famózní stíhací jízdě vyhráli základní část extraligy a jako první si mohli vybrat soupeře pro čtvrtfinále play-off. Sluncem zalitý příběh florbalistů střešovického Tatranu však devalvuje jedna kaňka: 54 sekund před koncem nedělního derby s Chodovem (4:3) vniknul na plochu jeden ze střešovických fanoušků, jenž se následně dostal do konfliktu s rozhodčím.

Podle serveru florbal.cz bude případ projednávat ligová, případně i disciplinární komise. Nyní se sbírají informace. Duel se po incidentu sice dohrál, ale rozhodčí událost popsali v zápisu o utkání.

"Vítám rozhodnutí sudích, že utkání nechali dohrát. Pokud to není nezbytně nutné, snažíme se instruovat arbitry, aby takto postupovali," citoval florbal.cz předsedu disciplinární komise Tomáše Březinu.

Co střešovický fanoušek konkrétně spáchal? "Vběhl na hřiště, křičel na rozhodčího a snad do něj i strčil," popsal střešovický sekretář Jiří Šatoplet. "Běželi jsme ihned na hřiště a odvedli ho. Hlavní pořadatel ho poté vyvedl z haly."

Ke cti Střešovických nutno dodat, že incidentu zřejmě nešlo zabránit. "Vzhledem k dispozicím haly je logicky snazší, aby se divák dostal na hrací plochu," dodal Šatoplet s tím, že na nedělní derby se přišly podívat čtyři stovky diváků.

Střešovickou část publika v poslední minutě klíčového duelu s Chodovem rozohnilo rozhodnutí arbitrů potrestat domácí tým za příliš mnoho hráčů na ploše.

Střešovický Milan Garčar si totiž nevšiml, že jeho parťák Michal Podhráský po souboji leží za mantinelem a vběhl do hřiště. Jenže Podhráský se mezitím zvedl a pokračoval ve hře... Následoval trest pro Tatran a doběla rozpálený vetřelec na palubovce.