Radim Cepek (vlevo) sice zvyšoval na dvoubrankový rozdíl, přesto Češi se Švédskem znovu prohráli

Radim Cepek (vlevo) sice zvyšoval na dvoubrankový rozdíl, přesto Češi se Švédskem znovu prohráli | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Florbalisté s nimi opět prohráli, přesto Cepek tvrdí: Švédům jsme čím dál blíž

  • 2
V reprezentaci má odehráno nejvíc zápasů. Přes stovku. A potýkání se Švédy si "užívá" prakticky od začátku kariéry v nároďáku. V pátek se mohl útočník Radim Cepek konečně dočkat. Jenže český tým prohrál v Brně při Škoda Floorball Cupu se Skandinávci těsně 2:3. A to už 2:0 vedl, když právě on zvyšoval na nadějný rozdíl.
Krajánek ze švýcarského Rychenbergu byl i přes 24. porážku se Švédskem v řadě vcelku spokojený. Vždyť se spoluhráči skvěle pobavil přes 1 500 diváků v hale a v nájezdech, které se jezdí po každém utkání, měli nad Švédy vrch.

Podaří se vám v kariéře někdy porazit Švédy?
V mojí? Ta už je na sklonku, tak nevím. Jsme čím dál tím blíž, vždycky ale něco chybí. Hodně blízko jsme tentokrát byli i díky Tomáši Kafkovi, který chytal výborně.

Nalomily vás ty góly v přesilovkách, protože jinak vás Švédi nepřehrávali?
To ani ne. Spíš ve třetí třetině chyběla větší kuráž a asi i kondička. Šlo to vidět, že jsme už nehráli tak aktivně a agresivně dopředu. Proto musíme využít aspoň dvě tři šance, které máme.

Švédové vás hodně předčili v tvrdosti. Je to vždycky takové?
To určitě. Poněvadž oni jsou zvyklí na stejnou tvrdost celou sezonu v domácí lize. My se na to těžko těžko připravujeme, protože u nás se hraje víc hokejkama než tělem.

I ve Švýcarsku, kde působíte?
Tam je tvrdost větší než u nás, ale určitě ne taková jako ve Švédsku.

Kdy se může podařit Švédy porazit?
Počkejte do mistrovství světa 2010 (úsměv).

Čeká vás duel se Švýcary (dnes v 16 hodin). Bude to lehčí soupeř?
Nemyslím si, hrají jiný styl. I když nám možná víc vyhovuje. Ale zase máme problémy s koncentrací na celý zápas, když nehrajem se Švédy. Bude to zas úplně jiný zápas.

Co na ně bude platit?
Naše chytrost a rychlé kontry.