Florbalisté Pardubic si smlsli na posledním

Chrudim - Když pardubičtí florbalisté dohráli, podruhé během tří dnů svítila na ukazateli skóre devítka. Při porážce s Mladou Boleslaví figurovala na straně inkasovaných gólů. Tentokrát zdobila jejich vlastní střelecký účet. Hráči Sokola si smlsli na pražských Bohemians.

Poslední tým extraligové tabulky, který dosud čeká na první bodový zisk, deklasovali 9:2 a ukončili černou sérii čtyř porážek.

"Byla to naše povinnost," pronesl obránce Jan Felsenberg. "Na hřišti se ukázal velký rozdíl mezi oběma týmy. Mrzet nás může jen to, že výsledek neobsahuje dvouciferné číslo." Domácí se v chrudimském azylu pustili do soupeře zostra. Už ve 37.
vteřině se díky Kunátovi dostali do vedení.

A už ho nepustili. Outsider "zazlobil" jen v 9. minutě.

Plecháč po ojedinělé útočné akci snížil na 2:1, ale rychlá odpověď Bahníka dala Sokolu více klidu. Pardubický tým ji proměnil v kanonádu.
Ve 36. minutě zvyšoval kapitán Zozulák už na 6:1 a vyhnal na střídačku reprezentačního gólmana Kafku.

Jeho náhradník Šifner inkasoval už za dvě minuty a v poslední třetině dostal ještě dva góly. Až 22 vteřin před koncem dokázal hostující Sládek přidat druhou trefu hostů.

"Čtyřmi góly ve druhé třetině jsme zápas rozhodli. Měli jsme hru plně ve své režii, jen v poslední části už nebyly naše útočné akce tak důrazné a přímočaré.

Proto jsme se zastavili na devíti brankách," řekl Felsenberg. "Ukázalo se, že máme systém ve hře a dokážeme hrát nátlakově. Jen je potřeba stejným stylem zahrát i proti silnějším soupeřům," dodal trenér Kamil Kastl.

Díky výhře se pardubický Sokol dotáhl na elitní osmičku. A dál může snít o play-off. "Pořád na něj můžeme myslet. Jen potřebujeme získat dvě tři vítězství se silnějšími soupeři," tvrdí Kastl.