florbal, ilustrační foto

florbal, ilustrační foto | foto: Petr Faraga, www.fbcznojmo.cz

Florbalisté Kladna potřebují na záchranu v extralize šest výher

  • 0
Kladenští sportovní nadšenci už si zvykají, že tamní kluby vesměs bojují o záchranu. Kromě fotbalistů a hokejistů jsou v podobných problémech i florbalisté. Pokud nezvládnou následující sérii na tři vítězné zápasy proti Spartě, po roce se s extraligou určitě rozloučí.

Záchrana navíc nebude definitivní i přes skalp Pražanů. Kladno pak ještě bude muset třikrát uspět proti poraženému finalistovi první ligy. Série mezi Havířovem a Otrokovicemi startuje o víkendu.

"Každý si uvědomuje, že teď už není možný reparát. Pokud následující zápasy nezvládneme, tak prostě sestupujeme," prohlásil na klubovém webu hrající trenér Kladna Tomáš Janeček.

Extraligový nováček se do svízelné situace dostal vinou špatných výsledků v novém roce, kdy z dvanácti utkání vyhrál jediné. Tým neuspěl ani jednou ze tří zápasů v sérii proti Bohemians, v níž si mohl zajistit záchranu.

"S Bohemians to bylo pokaždé hodně vyrovnané, ale soupeř to zvládl lépe psychicky. Je to tým, který se pohybuje v extralize mnohem delší dobu. Musíme se dát dohromady," burcuje Janeček.

Série proti Spartě startuje dvěma zápasy v Praze o nadcházejícím víkendu. "Sestup nechceme připustit," dodal Janeček. Odvrátí ho jedině šest výher.