florbal, ilustrační foto

florbal, ilustrační foto | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Florbalisté Boleslavi by po dvou bronzech rádi postoupili do finále

Po čtvrtém místě a dvou bronzech touží florbalisté Mladé Boleslavi v novém extraligovém ročníku konečně postoupit do finále. Vykročili dobře, v prvním kole zvítězili 6:4 na palubovce pražského Chodova. "Hrálo se vůbec první utkání v krásné nové hale Podvinný Mlýn, o to víc nás těší, že jsme tam zahájili vítězně," prohlásil hrající asistent trenéra Aleš Tůma.

  "V úvodu jsme se jen bránili a první třetinu prohráli 0:3, ale pak jsme stáhli hru na dvě formace a výsledkem byl náš drtivý tlak a obrat." Hvězdou dne byl trojnásobný vítěz kanadského bodování extraligy Petr Novotný, který většinu loňské sezony promarodil. K výhře přispěl hattrickem a dvěma asistencemi.

Boleslav vstupuje do soutěže bez posil, hodlá spoléhat na řadu talentovaných odchovanců, kteří se začínají prosazovat v juniorských reprezentačních výběrech. Sokolové zato vyměnili trenéra, po Jaromíru Blažkovi převzal tým Jiří Stožický, který dosud působil v ženském florbale.

Domácí fanoušci uvidí Boleslav v akci poprvé v neděli od 13 hodin proti nováčkovi ze Znojma. "Čeká nás dobře bránící, silový soupeř.

Před těžkým dvojzápasem s Future a Vítkovicemi bude důležité tento zápas zvládnout," konstatoval Stožický.

"Musíme hlavně udržet koncentraci celý zápas, což se nám nedařilo na srpnovém Czech Open." Florbalová extraliga bude letos kvůli mistrovství světa v prosinci na měsíc přerušena. Boleslavští ještě předtím sehrají pět domácích zápasů v řadě, v únoru se totiž bude opravovat sportovní hala Autoškody a florbalisté stráví pro změnu měsíc výhradně na cestách.