ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Florbal experimentuje: v televizních zápasech dá mikrofon hráčům

  • 7
Co si říkají sudí během zápasu? A jak mluví k hráčům? To už tady bylo a je, třeba v hokejové extralize. Jenže co si během utkání říkají sami hráči? Mluví sprostě, vtipkují a zlobí se sami na sebe? Tak i to tady bude! Televizní duely z florbalové extraligy totiž na České televizi už od soboty obohatí novinka, která by zřejmě u větších sportů zatím narazila: vybraný florbalista dostane mikroport a lidi u obrazovek budou slyšet jeho slova.

"Musíme o televizní diváky bojovat a tohle ozvláštnění by je mohlo přitáhnout," říká prezident florbalové unie Filip Šuman.

Už před třemi a půl lety florbal při televizním utkání s mikroportem zaexperimentoval. Tehdy si ho nechal nasadit obránce střešovického Tatranu Milan Garčar, avšak po první třetině ligového duelu proti Chodovu oznámil: "Končím!" Nemohl se plně soustředit na hru.

A tak i po této zkušenosti komentátor ČT Ondřej Zamazal říká: "Hráči tak dostanou mikroport pouze na první třetinu. Jsme si vědomi, že je to částečně bude omezovat v pohybu."

Jako první tento pokus podstoupí v sobotu v odpoledním televizním klání Milan Fridrich, dlouholetá opora reprezentace i střešovického Tatranu. A jeho oddílový spoluhráč a jeden z příštích "mikroportových" adeptů Jan Natov žertuje:

"U některých hráčů se ten mikrofon bude hodit, protože u nich je tolik emocí, že je to třeba zklidní." Zároveň se ale bojí: "Uvidíme, kolik mikroportů se při soubojích rozbije. A snad je nebudeme muset platit?" Podívá se při tom na Zamazala, který ho hlavou uklidní: Ne!

Experiment začíná...