Alicia Fylke z Pixbo (vlevo) a Kamila Paloncyová z Vítkovic bojují o míček ve...

Alicia Fylke z Pixbo (vlevo) a Kamila Paloncyová z Vítkovic bojují o míček ve finále Czech Open. | foto: ČTK

Chodov i Vítkovice prohrály semifinále Poháru mistrů ve florbalu

  • 0
Florbalisté Chodova i hráčky Vítkovic prohráli v semifinále Poháru mistrů ve Švédsku s favorizovanými domácími šampiony. Pražané podlehli Storvretě 2:7, když ještě po dvou třetinách drželi jen jednobrankovou ztrátu. Ostravanky prohrály s Pixbem Wallenstam 3:4, přestože vedly 2:0 a 3:1.

Storvreta se v neděli utká ve finále s týmem SC Classic, který přehrál Pixbo 7:2.

A tým SC Classic si zahraje také finále ženského turnaje. Překvapivě totiž vyhrál nad dalším švédským klubem IKSU 4:3 v prodloužení a vyzve Pixbo s českou útočnicí Eliškou Krupnovou.

„Upřímně je to pro mě překvapení, protože IKSU má papírově obrovsky silný tým,“ řekla Krupnová oficiálním stránkám Českého florbalu.

Chodov prohrával od čtvrté minuty po Sjögrenově trefě, v polovině úvodní třetiny sice vyrovnal Pražák, ale v 17. minutě vrátil favoritovi vedení Nilsberth. V druhém dějství se trefil podruhé Sjögren a naději Chodovu ještě vykřesal snížením Chmelíček. Ve třetí třetině ale pojistil dvěma góly náskok Storvrety Paulsson a skóre dovršili Rudd s Petterssonem.

Vítkovicím patřila první třetina a vyhrály ji díky brankám slovenských reprezentantek Ferenčíkové a Michaely Šponiarové 2:0. Ve 26. minutě snížila Krupnová, ale ve 38. minutě vrátila Ostravankám dvoubrankový náskok opět Ferenčíková.

Jenže Pixbo dokázalo 40 vteřin před koncem druhého dějství při vyloučení Ratajové upravit na 2:3 a v závěrečné části výsledek otočilo. Na branky Ahlstrandové a Fylkeové už nedokázaly Vítkovice odpovědět, takže nezopakují překvapivou finálovou účast ze svého dosud jediného startu na Poháru mistrů z roku 2014.

„Myslím si, že takticky jsme byly dobře připravené, a připravené jsme byly i v hlavě, jinak bychom nemohly uhrát takovýhle výsledek. To, že jsme to nedotáhly do konce, je i odraz toho, že takové zápasy nehrajeme. Švédkám stačí hrát na třicet procent, aby nás uběhaly, na to nás české týmy nepřipraví,“ uvedla brankářka Vítkovic Lenka Kubíčková, která hrála v uplynulé sezoně ve Švédsku za Moru.

Pohár mistrů ve florbalu v Boras

Muži - semifinále:
Storvreta IBK - Chodov 7:2 (2:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky:
4. Sjögren (Samuelsson), 17. Nilsbert (Bladh), 27. Sjögren (Paulsson), 42. Paulsson (Sjögren), 52. Paulsson (Sjögren), 57. Rudd (Berggren), 60. Pettersson (Stenberg) - 11. Pražák (T. Vávra), 38. Chmelíček (M. Koutný). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 749.

SC Classic - Pixbo Wallenstam 7:2 (3:0, 2:0, 2:2)

O 5. místo:
Grasshopper Curych - Greaker 17:5 (4:2, 6:0, 7:3)

Ženy - semifinále:
Pixbo Wallenstam - 1. SC Vítkovice 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky:
26. Krupnová (Manninenová), 40. Södergrenová (Sundbergová), 46. Ahlstrandová, 54. Fylkeová - 6. Ferenčíková (Halfarová), 9. M. Šponiarová (Hanzlíková), 38. Ferenčíková (Ratajová). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 772.

SC Classic - IKSU 4:3 v prodl. (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)