ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Tisíc lidí na florbalu? Víc než na hokejové Lize mistrů

  • 0
Chtěli poprvé v historii udolat střešovický Tatran a zároveň překonat divácký rekord základní části. Ani jedno se sice pardubickým florbalistům o víkendu nepovedlo, ale návštěva na zápase byla i tak fantastická. Do ČEZ Areny dorazilo 1039 fanoušků - o téměř dvě stovky více, než se nedávno přišlo podívat na utkání hokejové Ligy mistrů mezi Pardubicemi a italským Bolzanem

„Je to úžasné,“ řekl po prohře 4:9 střelec jednoho z gólů domácích Ivo Teichman. „Výborná atmosféra, užijete si to víc než ostatní zápasy. I když na nás chodí dost diváků i na Dašickou a snaží se nás podporovat. Tohle bych srovnal možná s televizními utkáními, kdy taky přijde třeba šest set lidí,“ dodal člen elitního útoku Pardubic.

Východočeši měli vyloženě snový úvod, už v páté minutě je poslal po pěkné kombinaci do vedení Bahník a o chvíli později se navíc svižnou střelou z pravé strany prosadil právě Teichman. Jenže Tatran potom ukázal třídu, prakticky okamžitě vyrovnal a třetina už končila za stavu 4:2 v jeho prospěch.

„Přišlo mi, že jsme polevili a nechali je hrát, místo abychom se soustředili na vlastní hru,“ soudil Teichman o závěru periody.

Zozulák a Dlesk nicméně vrátili Sokol do hry, ale pak přišel moment, kdy se duel lámal. Gólman Levínský nejprve Pražanu Fridrichovi chytil penaltu, ovšem z následné přesilovky šel Tatran znovu dopředu a výhru už si nenechal vzít. Naopak přidal ještě další branky.

„Řekli jsme si, že budeme důraznější, ale trošku jsme to přehnali. Byly tam i hloupé chyby a fauly. A oni ta vyloučení dokážou potrestat,“ glosoval to Teichman.