Momentka z utkání Pardubice (červená)  vs. Chodov.

Momentka z utkání Pardubice (červená) vs. Chodov. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Tréninkový dril skončil, pardubičtí florbalisté zkusí zbrzdit Spartu

  • 0
Florbalisté pardubického Sokola před sebou mají předposlední domácí zápas základní části Tipsport superligy. V neděli od 17 hodin nastoupí na Dašické proti Spartě Praha.

Pokud pardubičtí florbalisté během předchozí pauzy sledovali své reprezentační kolegy při zdařilé triumfální cestě kvalifikací o mistrovství světa a něco od nich pochytili, mohou se fanoušci Sokola těšit na luxusní gólový „nášup“ směřující do sítě Sparty. Jenže tak lehké, jako ve Slovinsku, to Pardubičtí mít zdaleka nebudou.

„Se Spartou se nám v poslední době úplně nedaří. Důkazem budiž loňský zápas na Dašické, kdy jsme vedli 5:0 a nakonec jsme utkání zachraňovali až v prodloužení,“ vzpomíná dvaadvacetiletý obránce Marek Ďopan.

I kvůli této nemilé zkušenosti se sokolové pokusí špatnou bilanci s Pražany přerušit.

„Snad to pro nás bude motivace a v neděli se nám podaří Spartu konečně v základní hrací době porazit,“ vzhlíží Ďopan s optimismem. Dá se ovšem čekat, že sparťané budou dřít na krev. Vzhledem k jejich postavení v tabulce si tři kola před koncem dlouhodobé části nemohou dovolit zaváhání, ačkoliv ze sedmé příčky drží zdánlivě bezpečný náskok pěti bodů před devátou Ostravou.

To Pardubice se vrhnou do utkání bez stresu, jelikož už mají jistotu, že budou letos znovu hájit jen příslušnost v nejvyšší soutěži.

„Nevím, jak to vnímají ostatní spoluhráči, ale zatím zřejmě převládá zklamání z toho, že se nám opět nepovedlo probojovat mezi nejlepších osm. Pociťuji to především na trénincích, které se nyní zaměřují především na kondici. Doufám, že to z hlavy dostaneme co nejdřív a do bojů o záchranu půjdeme maximálně koncentrovaní,“ přeje si Ďopan, který v prvním vzájemném pražském klání vstřelil poslední gól svého týmu.

Ten koncem září podlehl svým sokům 5:7, když si zavařil hned v úvodu, v němž už ve třetí minutě prohrával dvougólovým rozdílem. Teď by si začátek rád pohlídal lépe.

Příjemný start čeká bez ohledu na vývoj fanoušky, kteří v neděli do haly na Dašické dorazí. Jelikož se utkání hraje v den svátku svatého Valentýna, mohou se příznivci těšit na milý dárek. V případě, že na zápas přijdou v páru a u vstupu políbí své protějšky, budou mít poloviční slevu na vstupném.