V ŠANCI. Momentka z extraligového utkání žen mezi Jihlavou a Českými

V ŠANCI. Momentka z extraligového utkání žen mezi Jihlavou a Českými Budějovicemi. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Jihlavské florbalistky jedou doladit herní styl na Czech Open

  • 0
Jihlavské florbalistky se v rámci přípravy zúčastní tradičního mezinárodního turnaje Czech Open v Praze. Ten startuje ve čtvrtek a FBŠ AL INVEST se utká se Švédkami, Lotyškami a Pražankami.

"Jedeme si tam hlavně sehrát a doladit některé věci. Zatím jsme žádný zápas neabsolvovali," řekl trenér Roman Komenda. "Chceme dobře zvládnout skupinu, ve které máme silné Švédky, a pak se uvidí, na koho narazíme a jak to bude dál," doplnila svého kouče zkušená brankářka Šárka Topičová.

Ze základní skupiny postupují všechny týmy a podle umístění jim bude přiřazen soupeř pro play-off, které se už hraje vyřazovacím způsobem. Komenda svým svěřenkyním před startem nové extraligové sezony naordinoval změnu herního systému. "Uvidíme, jestli nám to bude sedět a jak to bude fungovat. Ono na tréninku a v zápase je to jiné," přiznal.

Samotné hráčky si na nový styl ještě zvykají. "Ještě to úplně zažité není, je to tři týdny, kdy to zkoušíme. Určitě se to do startu extraligy doladí," věří Topičová. "Ale je fakt, že navazujeme na to, co jsme už zkoušely loni, takže se to teď spíš vylepšuje," dodala.

Extraliga startuje 6. září, Jihlava přivítá Střešovice

Příprava se už pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Extraliga startuje na začátku září. Konkrétně 6. září domácím zápasem se Střešovicemi. "Už se těším, protože příprava nikoho nebaví a hlavně letos byla zaměřená na běhání, takže to bylo nepříjemné. Já to fakt nesnáším," usmála se Topičová.

Jihlavský kádr nedoznal příliš mnoho změn. Jediným odchodem je návrat Malvíny Brošové do svého mateřského klubu, tedy do Brna.

A příchody? "Nové zatím budou mladé holky. Zkoušíme tři juniorky ze Světlé nad Sázavou," prozradil jihlavský lodivod.