Vlevo je Jaromír Erkl z České Lípy - ilustrační snímek

Vlevo je Jaromír Erkl z České Lípy - ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Lípa v derby Liberec dvakrát dotáhla, ale padla v prodloužení

  • 0
Větší drama florbalové derby mezi Českou Lípou a Libercem snad ani přinést nemohlo. Napínavou bitvu předehrávky 6. kola superligy rozhodlo až prodloužení, v němž domácí nováčci nejvyšší soutěže nakonec padli 6:7.

„Jsme rádi za bod, bylo to vyrovnané. Plná hala viděla parádní florbal,“ řekl českolipský hrající manažer Štěpán Slaný, jeden z hrdinů zápasu. „Pro nás je důležité, že jako nováček svádíme celkem vyrovnané souboje s týmy, které běžně hrají superligu.“

Rekordní návštěva přes třináct stovek diváků na českolipském zimním stadionu viděla, jak domácí borci v pondělí večer před televizními kamerami dvakrát prohrávali o dva góly.

Vždy však dokázali vyrovnat. Podruhé se to podařilo necelé dvě minuty před koncem symbolicky právě hrajícímu šéfovi Slanému, který po parádní kombinaci pálil přesně k tyčce – 6:6! Publikum na českolipském zimáku v tu chvíli bouřilo, jako by Českolipští právě získali titul.

Zápas šel do prodloužení tři na tři, v němž byli šťastnější hosté z Liberce. Zápas definitivně rozhodl Lukáš Veselý, který tím dokonal svůj hattrick. „Hrát tři na tři v prodloužení po vzoru NHL je podle mě totální blbost,“ zlobil se Slaný. „Rozhoduje náhoda. Nevybojovali jsme balon a dostali jsme gól do prázdné branky. Ale bod je pro nás celkově dobrý.“

Liberečtí vydolovali z derby dva body, úplně spokojení však nebyli. „Skvělá atmosféra, nadprůměrné superligové utkání. Neproměněná série přesilovek nás stála více bodů,“ řekl trenér Zdeněk Skružný.

V superligové tabulce nyní českolipští florbalisté figurují se čtyřmi body na osmé příčce, Liberec je se třemi body jedenáctý. Oba týmy však mají aktuálně o zápas víc než většina soupeřů.