Momentka z utkání Tatran Střešovice - Královské Vinohrady.

Momentka z utkání Tatran Střešovice - Královské Vinohrady. | foto: Petr Eret, MAFRA

Střešovičtí florbalisté přivítají Falun ve finále Poháru mistrů v Praze

  • 0
Florbalisté Tatranu Střešovice si zahrají finále Poháru mistrů proti švédskému Falunu doma Praze. Duel se bude hrát v sobotu 27. ledna v UNYP Areně na Podvinném mlýně. V ženském finále o den dříve v Göteborgu Pixbo Wallenstam s kapitánkou české reprezentace Eliškou Krupnovou přivítá další švédský celek Thorengruppen.

„Mám velkou radost z toho, že se nám podařilo pro Tatran vybojovat pořádání finále mužské části Poháru mistrů v České republice. Pro všechny fanoušky je skvělá zpráva, že se takový zápas odehraje u nás. Věřím, že UNYP Arena bude praskat ve švech a uvidíme ten nejlepší klubový florbal,“ uvedl v tiskové zprávě prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Střešovice si finále Poháru mistrů zahrají podruhé v historii. V roce 2011 v Mladé Boleslavi prohráli s SSV Helsinky. O triumf bojovaly i o rok dříve na turnaji v lotyšských městech Valmiera a Koceni Vítkovice, které podlehly Storvretě.

V této sezoně se turnaj s mistry i vítězi poháru z Česka, Švédska, Finska a Švýcarska hraje v novém formátu doma venku ve čtvrtfinále i semifinále a až ve finále na jeden zápas. Tatran ve čtvrtfinále vyřadil Köniz Bern a v semifinále další švýcarský celek SV Wiler-Ersigen.

Falun v semifinále zdolal jiný švédský tým Storvretu s obráncem Ondřejem Němečkem a útočníkem Filipem Langerem. „Švédové měli obrovský zájem uspořádat oba zápasy u sebe. Před i během světového šampionátu probíhala opravdu intenzivní jednání, která i díky dobře připraveným závazkům Tatranu vůči organizaci finálového klání byla nakonec úspěšná. Je to pro nás velký úspěch i na diplomatické úrovni, že jsme dokázali obstát v konkurenci historicky silných Švédů,“ doplnil Novák.

Finále Poháru mistrů se bude v Česku hrát pošesté. Naposledy jej v roce 2020 hostila Ostrava a tam se turnaj konal také v ročníku 2005/06 ještě pod názvem European Cup. Ten se poprvé v tuzemsku hrál v sezoně 2002/03 v Praze. V letech 2011 a 2015 hostila Pohár mistrů Mladá Boleslav.

,
Témata: Praha