ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Deml

Florbalisté Střešovic v semifinále Poháru mistrů remizovali na hřišti Wileru

  • 0
Florbalisté Tatranu Střešovice remizovali v úvodním semifinálovém utkání Poháru mistrů v Kirchbergu se švýcarským šampionem SV Wiler-Ersigen 3:3. Pražský celek třikrát vedl, ale v čase 59:18 vyrovnal svým druhým gólem v utkání Max Vahlgren. Odveta se hraje v sobotu 2. prosince v Praze. Vítěz postoupí do lednového finále.

O prvním finalistovi se rozhodne už ve středu mezi Falunem a Storvretou s obráncem Ondřejem Němečkem a útočníkem Filipem Langrem. První duel na hřišti Storvrety skončil tuto středu 5:5.

Skóre otevřel až v 33. minutě Jakub Boček. Krátce předtím Tatran nevyužil první přesilovou hru utkání. V 36. minutě vyrovnal Simon Laubscher. Wiler, na jehož lavičce působí český asistent trenéra Radek Sikora a v útoku jeho syn Radek, mohl v polovině třetí třetiny z trestného střílení otočit stav, ale Vahlgren nepřekonal Tomáše Jurca.

V 55. minutě už úřadující český šampion využil početní výhodu při trestu Noaha Siegenthalera díky přesně střele Martina Šindeláře. V čase 56:50 vyrovnal po standardní situaci Vahlgren. Za 66 sekund skóroval Marek Beneš, ale v závěru při power play zařídil remízu Vahlgren.

Úvodní zápas semifinále Poháru mistrů ve florbalu

Kirchberg (Švýcarsko)

SV Wiler-Ersigen - Tatran Střešovice 3:3 (0:0, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky:
36. Laubscher (Känzig), 57. Vahlgren (Bürki), 60. Vahlgren (Wyss) - 33. J. Boček (T. Hanák), 55. Šindelář, 58. Beneš. Rozhodčí: Fässler, Schläpfer (oba Švýc.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 965.

,