Florbal - ilustrační foto

Florbal - ilustrační foto | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Plzeňské FBC prodloužilo spolupráci se Střešovicemi

  • 0
Prodloužení kooperace v rámci projektu s názvem Společně rychleji oznámila florbalová družstva FBC Plzeň a Tatran TEKA Střešovice.

V předčasně ukončené sezoně se superligový Tatran představil v jednom utkání právě v západočeské metropoli, kde v Městské sportovní hale přivítal Ostravu.

„Pozvali jsme trenéry všech přidružených oddílů na sportovní rady Střešovic, my jsme zase navštívili trénink FBC,“ popisoval fungování partnerství střešovický šéftrenér mládeže Pavel Hudík, který je koordinátorem projektu.

Cílem je zlepšení rozvoje hráčů všech zúčastněných stran a sdílení svého know-how jak v oblasti sportu, tak marketingu. Kouči se navzájem setkávají, hráči si mohou vyzkoušet tréninkové jednotky ve spřízněných klubech.

„Myslím si, že naše spolupráce se neustále posouvá dál. Když se dotknu jednotlivých segmentů, tak se nám opakovaně dobře daří marketingově propagovat oba kluby v projektu výjezdního utkání, o čemž svědčí výborná divácká kulisa a počet fanoušků, kteří utkání pravidelně navštěvují,“ pochvaloval si Libor Strejček, manažer FBC Plzeň.

V předčasně ukončeném ročníku došli plzeňští florbalisté do čtvrtfinále západního křídla Národní ligy, kde ve dvou zápasech podlehli po základní části prvním Čelákovicím a vypadli. Na semifinálové a finálové boje už ale vinou koronaviru stejně nedošlo. Střešovice obsadily v tabulce nejvyšší soutěže šesté místo, play off Superligy bylo po dvou utkáních kompletně zrušeno.

Kromě Plzně aktuálně spolupracuje pražský Tatran i s celky FbC Hradec Králové, Snipers Bratislava, FBC Písek, Florbal Sokolov a TJ Sokol Dobříš.


Témata: Plzeňský kraj