Momentka z utkání FBC Liberec - FBC Česká Lípa | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberecké florbalisty čeká náročný srpen, šanci chtějí dát i juniorům

  • 0
Superligoví florbalisté FBC Liberec odstartovali druhou fázi letní přípravy na novou sezonu a v srpnu je čeká náročný tréninkový i zápasový program, kdy odehrají hned pět zápasů, z toho ale jen dva v domácím prostředí.

„Je před námi nejnáročnější a také nejdůležitější část přípravy před dalším superligovým ročníkem. V Českém poháru bychom rádi postoupili ze základní skupiny do dalších bojů,“ naznačil plány trenér libereckých florbalistů Zdeněk Skružný. 

„Kromě pohárových zápasů nás čekají ještě přípravné duely, ve kterých chceme dát šanci i našim juniorům a hledat možné další vazby a varianty sestavy. Čeká nás také tradiční soustředění v Tanvaldu a tentokrát i teambuildingové soustředění v Českém Švýcarsku. Původně jsme chtěli, stejně jako v minulém roce, odjet na herní soustředění do Švédska, ale situace s pandemií koronaviru nám to neumožnila,“ vysvětlil kouč Zdeněk Skužný.

Liberečtí florbalisté měli první přípravný duel odehrát v úterý na domácí palubovce ZŠ Dobiášova s Panthers Praha, ale utkání bylo kvůli uvedení soupeře do karantény zrušeno.

První zápas by tak měli muži Liberce odehrát v rámci skupiny Českého poháru doma na „Dobiášovce“ 11. srpna od 19.00 proti Tatranu Střešovice. Pak je na programu přípravný souboj tamtéž 13. srpna s Ústím nad Labem. Další pohárové bitvy svedou Liberečtí 21. srpna v Chomutově a 31. srpna v hale regionálního superligového rivala v České Lípě. Mezitím je ještě čeká přípravná odveta v Ústí nad Labem dne 28. srpna.

Na obě srpnová domácí utkání florbalistů FBC Liberec bude vstupné zdarma.