Dramata posunula Sokol do baráže

Pardubice - Dvakrát 5:4 a extraligová naděje žije. Dvě shodné výhry, byť úvodní až po prodloužení, udržely pardubické florbalisty ve hře o záchranu v nejvyšší soutěži. Sokol odsoudil k přímému sestupu Třinec, sám bude hrát ještě baráž. "V Třinci jsme chtěli aspoň jednou vyhrát, spoléhali jsme na výhodu domácího prostředí v rozhodujícím utkání. Vůbec se ale nezlobíme, že to dopadlo ještě lépe," usmál se hrající trenér Miroslav Janovský.

Notně oslabený tým splnil své přání hned na první pokus. Byť úvodní duel na palubovce soupeře nerozehrál nejlépe, dovedl utkání do prodloužení. V něm Zozulák završil svůj hattrick a hosté mohli slavit.

"Bylo to klíčové vítězství. Kdybychom prohráli další zápas, hrálo by se nám strašně těžko. Zápas jsme zvládli takticky lépe. Osobním bráněním jsme od zbytku týmu odřízli bývalého reprezentanta Holovku, což bylo pro úspěch nesmírně důležité," řekl Janovský.

Odveta se vyvíjela pro Pardubice mnohem slibněji. V polovině zápasu vedly už 4:1. Ovšem soupeř za necelé tři minuty srovnal.

"Tak rychle ztratit náskok není příjemné, ale naštěstí jsme si něčím podobným prošli už v předchozí sérii s Libercem. Nesrazilo nás to," řekl Janovský.

Přestřelku vystřídalo zklidnění a čekání na chybu soupeře. Udělal ji Třinec a 136 vteřin před koncem vstřelil Chovanec vítězný gól.

"Hráči si zaslouží obdiv. Máme rozsáhlou marodku a museli nastoupit kluci, kteří v extralize odehráli pár zápasů. Ale zvládli to. Nyní máme dva týdny pauzu. Někteří hráči by se měli uzdravit, " pronesl kouč.

V baráži nastoupí Sokol proti poraženému finalistovi druhé ligy. V sérii zatím vedou Vinohrady nad Kopřivnicí 1:0. "Vinohrady sice známe, ale brali bychom spíše Kopřivnici," podotkl Janovský.