Radost florbalistů Boleslavi - ilustrační foto

Radost florbalistů Boleslavi - ilustrační foto | foto: Petr Lundák, MF DNES

Buldokům dvakrát vedení nestačilo. Do finále má blíže Boleslav

  • 0
Dvakrát otočili zápas a už mohou lehce pošilhávat po účasti ve finále. Florbalisté Mladé Boleslavi po víkendu vedou v semifinálové sérii nad Brnem 2:0 na zápasy.

Domácí pohár už dvakrát vyhráli, jenže florbalisté Mladé Boleslavi touží po významnějším triumfu. Chtěli by vyhrát ligu. Po víkendu se ke snu přiblížili, doma dvakrát porazili Brno. Zbývá přidat ještě dva úspěchy a postup do finále bude zpečetěn.

Bulldogs v prvním utkání vedli před 720 diváky nad favorizovanou Mladou Boleslaví 1:0 i 3:1. Domácí však skóre otočili a dotáhli střetnutí do prodloužení. V nastavení pak už po 43 vteřinách rozhodl pro Boleslav v přesilové hře Gwuždž.

„Byl to zápas bez jakéhokoliv překvapení, takticky velmi svázaný. V prvních dvou třetinách jsme si vytvořili dostatek šancí k tomu, abychom utkání kontrolovali, ale nebyli jsme schopni možnosti využít,“ řekl mladoboleslavský trenér Jan Zahalka.

Nedělní druhé střetnutí bylo co do vývoje skóre podobné, jen na prodloužení už znovu nedošlo. Bulldogs opět dvakrát vedli. V 16. minutě je dostal v přesilovce při vyloučení Jana Jelínka do vedení Martin Koutný. Za tři minuty vyrovnal Jiří Curney, ale hostům vrátil za 32 sekund náskok Vít Hrubý. Po 18 vteřinách druhé třetiny ale smazal ztrátu Jelínek a v čase 39:09 při trestu Luďka Ondráčka rozhodl Pavel Bouška.

„Jsme smutní, že jsme prohráli, ale jinak nemáme žádný důvod k tomu, abychom na sebe nebyli pyšní. Vidět Mladou Boleslav, jak se strachuje o výsledek, byl příjemný zážitek. Od vyrovnání nás dělily jen centimetry, možná sekundy. V Brně se do toho opět pustíme,“ řekl trenér Brna Jan Kadlec.

Před odvetami v Brně se boleslavské tréninky zřejmě zaměří na střelbu a produktivitu. „Do příštích zápasů musíme zlepšit proměňování brankových příležitostí,“ uvedl kouč Jan Zahalka. Ve druhé semifinálové sérii je stav nerozhodný 1:1. První zápas v Praze vyhrály hostující Vítkovice, odvetu zvládl Tatran Střešovice. Zápasy v Brně hraje Boleslav v sobotu a v neděli.