Dominik Hašek zdraví fanoušky Buffala při svém návratu do arény Sabres.

Dominik Hašek zdraví fanoušky Buffala při svém návratu do arény Sabres. | foto: AP

Do České Lípy míří gólman Hašek i komentátor Záruba. Hrát budou florbal

  • 0
Hokejová megastar Dominik Hašek se ve čtvrtek představí na florbalové exhibici v České Lípě. Nastoupí v dresu České televize proti domácímu výběru. "Účast brankáře olympijských vítězů z Nagana můžu potvrdit, jsme s ním domluveni," řekl organizátor akce Štěpán Slaný.

Kromě slavného Dominátora dorazí na zimní stadion do České Lípy i sportovní komentátor Robert Záruba a další osobnosti. Exhibiční utkání startuje v 18:30 a vstup je zdarma. "Věříme, že přijde hodně lidí, Dominik Hašek s Robertem Zárubou jsou podle mě velké taháky pro diváky," věří Slaný.

Není to ovšem jediná florbalová událost, která se v České Lípě uskuteční. Už ráno startuje první ročník florbalového dvanáctihodinového maratonu pro děti, který organizuje společně FBC Česká Lípa a ZŠ Partyzánská s podporou města Česká Lípa. Celá akce vypukne v 8 hodin na ZŠ Partyzánská a zapojí se do ní žáci i učitelé.

Odpolední program se přesune na zimní stadion, kde se bude hrát na speciálním povrchu Tarkett. Vrcholem bude podvečerní exhibice za účasti Haška a spol.

Florbalu se v České Lípě daří, místní junioři letos postoupili do extraligy a výš pomýšlí také tým mužů. V mládežnických kategoriích má místní klub plné stavy, takový je tu o florbal zájem.

"Chceme z florbalu v České Lípě postupně vybudovat kvalitní značku. Sázíme na mládí a chceme tady vychovat pořádné florbalisty," řekl Štěpán Slaný, který hraje extraligu za Mladou Boleslav i českou reprezentaci a navíc patří k hlavním hybatelům českolipského florbalového života.

Do konce měsíce v České Lípě zvládnou ještě další dvě velké florbalové akce. Ve dnech 24. - 26. května se tu budou konat School Floorbal Games, což je premiérová třídenní akce pro všechny základní školy na Českolipsku.

A vše vyvrcholí obrovským turnajem Salming Floorbal Games 27. - 29. května. Na něm bude k vidění mnoho extraligových týmů a českých reprezentantů a v sázce bude titul mistra ČR v 3+1 florbale. Součástí turnaje bude imistrovství republiky ve tvrdosti střelby.