Zklamání českých florbalistek po prohraném semifinále s Finskem.

Zklamání českých florbalistek po prohraném semifinále s Finskem. | foto: www.cfbu.cz

Dáme si pivo a v neděli urveme bronz, slibuje kapitánka florbalistek

  • 3
St. Gallén (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Hned po zápase si k sobě svolala spoluhráčky a řekla jim: "Prohru musíte umět přijmout. Když to uděláte, zapomenete a do zápasu o bronz půjdete s čistou hlavou. A to my potřebujeme, protože tu medaili chceme urvat."

Kapitánka českých florbalistek Magdalena Kotíková i po semifinálové prohře 0:6 s Finskem věří, že tým v neděli v poledne porazí domácí Švýcarsko a získá na světovém šampionátu třetí místo.

Jak těžký to bude zápas?
Bude tu super kulisa, ale to nám určitě nebude vadit, protože to bude jedině dobře pro florbal. Myslím, že nás to vyhecuje, protože třeba já příliš nevnímám, jestli fandí Švýcar, nebo Čech. Švýcarky jsou v určité formě, my taky v nějaké a já věřím, že tu šanci máme. Medaili chceme, jen je potřeba teď zapomenout na Finky, už to prostě skončilo, je to game over, nepovedlo se a zítra je nový den. A urveme to!

Bude pro Švýcarky výhoda, že mají pár hodin volna navíc?
Mají pár hodin navíc, my máme zase super maséry a já věřím, že nás dají do kupy. Že nás srovnají a namastí nám svaly, aby nám to ještě trošku běhalo. Naše touha je podle mě mnohem silnější než Švýcarek.

Muži často říkají, že si po takových zápasech dávají pivo, aby usnuli. Jak je to u žen?
My si taky dáme, když je ta možnost. Po jednom malém se dobře spí, takže když pivko na hotelu najdeme, dáme si ho.

Co se dá říct k semifinále s Finskem?
Myslím, že jsme si nevypracovaly vůbec žádné šance, abychom ohrozily soupeře, což rozhodlo. Příliš mnoho času nám zabralo soustředění se na jejich útok, a když jsme tam balon konečně dostaly, nezbývalo moc se koncentrovat na útočení. Naše obrana byla místy pasivní a Finky se velmi snadno dostávaly do útočného pásma. Nevěděly jsme, kam dřív běžet. Byť jsme věděly, jak to hrají, tak se objevily úseky, kdy jsme to nedokázaly přečíst rychleji než soupeř.

Asi rozhodl úvod, když už jste po pěti minutách prohrávaly 0:2, že?
Mohlo to ještě být horší, 0:2 není nic, co by tým mělo rozložit. Myslím, že to na týmu nezanechalo stopy. Ale ta hra je o mnoho rychlejší, tu šanci si musíte připravit, musíte to umět a musíte ty zápasy hrát, abyste věděl, jak reagovat. Je to třikrát rychlejší, než když hrajete čtvrtfinále s Dánkami. To je ten největší rozdíl, že si nevypracujete šance na góly. Je to o tom, že na to nemáte čas a nikdo z nás na to není zvyklý.

Na posledním mistrovství světa jste s Finkami prohrály 1:3, teď to bylo jednoznačnější. Proč?
Finky mají poskládaný tým novým trenérem, který si vybral hráčky, které jsou dravé, rychlé, což tam tehdy nebylo. Může to vypadat tak, že jsme hrály vyrovnaně, protože ten styl byl jiný a jinak se na něj hrálo. Teď se hraje úplně jiná hra, mnohem agresivnější, ty holky fakt jdou do všeho úplně naplno. Dneska to opravdu nebylo vyrovnané.