Florbal, ilustrační foto

Florbal, ilustrační foto | foto: MF DNES

Dvě kola stačila, florbaloví Buldoci se loučí s hokejovým koučem

  • 0
Pouze dvě extraligová kola vydržela trpělivost florbalových Buldoků s trenérem Janem Níznerem. Po dvou porážkách se ambiciózní brněnský klub rozhodl pro změnu.

"Poslední kapkou byl nedělní zápas s Pardubicemi, který se nepovedl nejen výsledkově, ale ani herně. Výkon týmu byl tristní," připomněl prezident oddílu Miroslav Mikšl domácí porážku 4:8.

Ta ukončila experiment s hokejovým koučem ve florbalovém prostředí, který Buldoci rozjeli před loňskou sezonou. "Zaskočilo mě to a samozřejmě mě to mrzí. Myslím, že je příliš brzy na hodnocení připravenosti týmu na sezonu," komentoval své odvolání Nízner.

Jeho konec je však důsledkem i loňské sezony, v níž Brňané pomýšleli na víc než 8. místo v základní části a rychlý konec ve čtvrtfinále. "V tréninkovém procesu se objevily pozitivní prvky, ale potřebujeme i výsledkový progres, který se nedostavil. Náš projev se ubíral spíš k hokejovému pojetí a florbal se hraje přece jen jinak," poznamenal Mikšl.

Ten se po loňsku rozhodl dát trenérovi ještě šanci. Jenže po posílení týmu a zlepšení jeho tréninkových podmínek jej zklamalo vyřazení v letním Czech Open s mladým týmem Bohemians i další rozpačitý vstup do sezony. Bulldogs ve dvou zápasech inkasovali 15 gólů. "S tím jsme měli problémy i loni. Tehdy jsme to částečně omlouvali nezkušeností obránců, jenže to už teď neplatí," podotýká Mikšl.

Přes trpký odchod bere Nízner své florbalové působení jako pozitivní zkušenost. "Myslím, že se udělal velký kus práce v systému, organizaci a chodu družstva. Asi to chtělo ještě nějaký čas, aby se projevily některé důležité detaily," sdělil sesazený kouč. "Nesouhlasím, že se nepovedly oba zápasy. Na Tatranu se mi reakce týmu na odskočení soupeře i atmosféra na lavičce ve srovnání s loňskem líbily. Výkon s Pardubicemi si nedokážu vysvětlit, hráči asi mají zakořeněný komplex z nutných bodů."

Buldoků se nyní ujme jejich hráčská legenda Libor Schneider, který se už v létě stal druhým Níznerovým asistentem. "Výhledově jsme s ním počítali na místo hlavního trenéra, ten proces se teď jen urychlil. Chtěli jsme na situaci reagovat zavčas a věříme, že se tým ještě probere. Stále věřím, že má potenciál být do 4. místa v základní části," oznamuje Mikšl.